Veste bună pentru microbişti. Qatarul renunţă la testele antigen şi PCR la intrarea în ţară

Ministerul Sănătăţii Publice din Qatar (MOPH) a anunţat miercuri că, având în vedere faptul că numărul cazurilor de COVID-19 continuă să scadă, vizitatorii nu mai sunt obligaţi să prezinte un rezultat negativ al testului COVID-19 PCR sau al testului rapid de antigen înainte de a călători în Qatar.

131 afișări
Imaginea articolului Veste bună pentru microbişti. Qatarul renunţă la testele antigen şi PCR la intrarea în ţară

Ca efect al scăderii numărului de cazuri şi în Qatar, precum datorită derulării în curs a Programului naţional de vaccinare împotriva COVID-19 din Qatar, şi pe baza deciziei Consiliului de Miniştri emisă la 26 octombrie 2022, se vor aplica o serie de actualizări la măsurile în vigoare pentru a face faţă COVID-19, relatează thepeninsulaqatar.com.

Actualizările intră în vigoare marţi, 1 noiembrie 2022, şi sunt următoarele:

Este obligatoriu ca persoanele să prezinte statutul de sănătate al aplicaţiei Ehteraz la intrarea în unităţile de sănătate din Qatar.

Cetăţenii şi rezidenţii din Qatar nu mai sunt obligaţi să efectueze un test rapid de antigen sau un test PCR în termen de 24 de ore de la sosirea în Qatar.

Vizitatorii nu mai sunt obligaţi să prezinte un rezultat negativ al testului COVID-19 PCR sau al testului rapid de antigen înainte de a călători în Qatar.

Ministerul a subliniat necesitatea ca toţi cetăţenii, rezidenţii şi vizitatorii să continue să urmeze măsurile de precauţie standard pentru a reduce riscul de infectare.

Printre acestea se numără vaccinarea completă împotriva COVID-19, efectuarea unei igiene a mâinilor în mod regulat, efectuarea unui test de depistare a simptomelor COVID-19 şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos.

Călătorilor li se reaminteşte să viziteze site-ul web al ministerului privind politica de călătorie şi de prevenţie împotriva COVID-19 pentru a fi la curent cu cele mai recente cerinţe ale politicii.

Măsurile au fost luate şi din perspectiva apropierii Cupei Mondiale organizate de Qatar, eforturile logistice în vederea acceptării a peste un milion de turişti în ţară fiind considerate peste capacitatea de procesare a personalului existent.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici