Vicecampion olimpic român la box, arestat în Italia pentru furt

Fostul pugilist român Daniel Dumitrescu, în vârstă de 41 de ani, care a obţinut medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Seul, din 1988, a fost arestat de către poliţiştii din Roma, fiind acuzat de furt agravat, informează ediţia online a cotidianului Corriere della Sera.

29 afișări
Imaginea articolului Vicecampion olimpic român la box, arestat în Italia pentru furt

Vicecampion olimpic român la box, arestat în Italia pentru furt (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit sursei citate, fostul boxer român se dădea drept poliţist şi, împreună cu un conaţional în vârstă de 23 de ani, îi jefuia pe turiştii străini care veneau la Vatican.

Poliţiştii italieni, care au primit mai multe plângeri legate de aceste jafuri, au pornit pe urmele suspecţilor şi i-au reţinut imediat, surprinzându-i în flagrant după ce furaseră portofelul unui turist german în vârstă de 46 de ani.

Ziarul italian precizează că tehnica celor doi era bine stabilită: românul în vârstă de 23 de ani le oprea pe victime pentru a le cere informaţii, iar apoi venea fostul boxer, le arăta o legitimaţie cu poza sa pe care era scris "police", şi le solicita să scoată portofelul, pe care îl lua. Românii se se făceau apoi nevăzuţi.

Cei doi suspecţi au fost reţinuţi pentru furt calificat.

Daniel Dumitrescu a câştigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Seul din 1988, la categoria de 57 de kilograme, fiind învins în finala acelei probe de boxerul Giovanni Parisi (Italia).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici