Viceprimarul oraşului Nisa: Camille Muffat era ca fiica mea, sunt devastat de această tragedie

Viceprimarul oraşului Nisa, Christian Estrosi, a declarat, marţi, după decesul înotătoarei Camille Muffat în accidentul aviatic din Argentina, că sportiva, originară din acest oraş, era ca şi fiica lui, precizând că este devastat de veste, informează nicematin.com.

202 afișări
Imaginea articolului Viceprimarul oraşului Nisa: Camille Muffat era ca fiica mea, sunt devastat de această tragedie

Camille Muffat (Imagine: AP/Mediafax Foto)

"Sunt devastat de această tragedie, care a curmat viaţa atât de tânără, excepţională a unei campioane extraordinare. E o lovitură cruntă. Era ca şi fiica mea. Camille era o sportivă prodigioasă, de o inteligenţă sclipitoare. De la Londra, de când mi-a oferit buchetul de la ceremonia de premiere, acesta n-a părăsit biroul", a spus Estrosi.

Christian Estrosi a precizat că sportivei i se va aduce un omagiu timp de 15 zile. "Am văzut-o crescând. Am însoţit-o şi susţinut-o ca şi cum ar fi fost fiica mea. Mă gândesc la părinţii ei, la familia şi la prietenii ei. Oraşul Nisa şi sportul francez sunt în doliu. Un mare campion ne-a părăsit. Mă gândesc şi la ceilalţi sportivi care au murit în acest accident teribil", a completat Estrosi.

Două elicoptere care transportau pasageri ce filmau o emisiune populară în Europa s-au prăbuşit, luni, într-o zonă izolată din nord-vestul Argentinei, provocând moartea a opt cetăţeni francezi şi doi argentinieni, au anunţat autorităţile.

Elicopterele s-au prăbuşit în timp ce zburau în apropiere de Villa Castelli în provincia La Rioja, la circa 1.170 de kilometri nord-vest de Buenos Aires, a declarat secretarul pentru Securitate din La Rioja, Cesar Angulo, pentru postul public de televiziune TN.

Toate cele zece persoane aflate la bordul aeronavei au murit.

Guvernul din La Rioja a anunţat într-un comunicat că printre cei zece morţi se află şi sportivii francezi Camille Muffat (nataţie), medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Londra, Alexis Vastine (box), medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Beijing, şi navigatoarea Florence Arthaud. Sportivii francezi făceau parte din echipa care filma reality show-ul "Dropped", o emisiune de supravieţuire cu mai multe versiuni în Europa, a declarat primarul din Villa Castelli, Andres Navarrete.

Camille Muffat (25 de ani) este triplă medaliată la Jocurile Olimpice de vară de la Londra 2012, aur la 400 de metri liber, argint la 200 de metri liber şi bronz cu ştafeta de 4x200 de metri liber. Muffat se retrăsese din activitate în 2014.

De asemenea, ea a câştigat două medalii de bronz la Campionatele Mondiale din 2011 (200 şi 400 de metri liber) şi alte două medalii de bronz la Campionatele Mondiale din 2013 (200 de metri liber şi cu ştafeta de 4x200 de metri liber).

Totodată, Muffat a fost campioană mondială în bazin scurt în 2010 la 200 de metri liber. În palmaresul lui Muffat mai figurează medalie de bronz la Campionatele Europene din 2008 la 200 de metri mixt şi una de argint în 2010 cu ştafeta de 4x200 de metri.

La europenele în bazin scurt din 2012, Muffat a câştigat trei medalii de aur (200, 400 şi cu ştafeta de 4x50 de metri liber), iar în 2007 a câştigat titlul european la 200 de metri mixt.

Pugilistul Alexis Vastine (28 de ani) a fost medaliat cu bronz la JO de la Beijing din 2008, medaliat cu argint la europenele din 2010 şi a cucerit două medalii de bronz la europenele şi mondialele de tineret din 2005, respectiv 2008.

Navigatoarea Florence Arthaud (57 de ani) a intrat în istoria sportului mondial în 1990, când a câştigat cursa Route du Rhum, devenind prima femeie din lume care se impune în această competiţie din oceanul Atlantic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici