Victor Becali: Mutu nu poate fi suspendat pentru mult timp, deoarece nu este recidivist

Impresarul Victor Becali a declarat, miercuri, că atacantul român al echipei AC Fiorentina, Adrian Mutu, care a fost depistat pozitiv de două ori cu sibutramină, nu poate fi suspendat pe o perioadă îndelungată, deoarece nu este recidivist, informează site-ul fiorentina.it.

15 afișări
Imaginea articolului Victor Becali: Mutu nu poate fi suspendat pentru mult timp, deoarece nu este recidivist

Victor Becali: Mutu nu poate fi suspendat pentru mult timp, deoarece nu este recidivist (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Mutu nu se află în cea mai perioadă a vieţii sale. S-a încurcat în propriul succes. Toată lumea spune că a greşit şi nu înţeleg de ce a luat acele pastile. În plan fotbalistic traversa un moment bun şi în perioada de transferuri din această iarnă ar fi putut primi o ofertă avantajoasă de la un alt club sau ar fi putut negocia o prelungire a contractului cu Fiorentina. Mutu nu poate fi suspendat pentru mult timp, deoarece nu este recidivist. Este absurd să se vorbească de o suspendare între unu şi patru ani", a spus Becali.

Atacantul Adrian Mutu a fost depistat pozitiv cu sibutramină în urma a două controle antidoping, primul efectuat la 10 ianuarie 2010, după meciul Fiorentina - Bari, scor 2-1, din campionatul Italiei, şi al doilea la 20 ianuarie, după meciul Fiorentina - Lazio, scor 3-2, din Cupa Italiei.

La 29 ianuarie, Comitetul Olimpic Italian a anunţat că a dat curs solicitării procurorului antidoping al Tribunalului Naţional Antidoping de suspendare a lui Mutu, până la luarea unei decizii în cazul său.

Adrian Mutu a mai fost depistat pozitiv în 2004, atunci când evolua pentru clubul Chelsea Londra. Chelsea a renunţat la serviciile lui Adrian Mutu în octombrie 2004, după ce jucătorul a fost depistat pozitiv la un control antidoping.

Mutu a fost suspendat şapte luni de federaţia engleză pentru consum de cocaină şi după ispăşirea pedepsei, românul a semnat cu Juventus Torino din postura de jucător liber.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici