Victor Hănescu: Când mă gândesc că am fost şi pe locul 700, cred că poziţia 90 e chiar foarte bună

Tenismenul Victor Hănescu a declarat, miercuri, că este mândru că a fost desemnat din nou cel mai bun jucător de tenis din România şi a precizat că locul 90 nu e chiar atât de rău când se gândeşte că la un moment dat s-a aflat şi pe poziţia a 700-a în clasamentul mondial.

117 afișări
Imaginea articolului Victor Hănescu: Când mă gândesc că am fost şi pe locul 700, cred că poziţia 90 e chiar foarte bună

Victor Hănescu (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax foto)

"Nu pot să spun că a fost cel mai bun an din cariera mea, am avut totuşi momente dificile, dar pe final am rămas în prima sută de jucători din lume, ceea ce consider că e o performanţă pentru jucătorii din România, pentru orice tenismen care doreşte să facă performanţă. Asta nu poate decât să îmi dea încredere pentru anul viitor. Accept realitatea, accept clasamentul, iar locul 90 încă este bine. Când mă gândesc că am fost şi pe locul 700, iar acum văd locul 90, e foarte bine", a spus Hănescu.

Victor Hănescu a afirmat că şi-a propus ca în 2012 să se bucure cât mai mult de tenis şi este convins că astfel şi rezultatele vor apărea. "La anul mi-am propus să mă bucur de tot ceea ce fac, să mă bucur de acest sport, care în anumite momente am crezut că nu-mi aduce satisfacţii foarte mari, dar mi-am dat seama că dacă-l fac din plăcere sau cu mai mult drag, o să am rezultate. Văd că încă sunt premiat, aşa că nu e cazul să mă retrag, sunt numărul 1 în România la simplu, încă nu mă gândesc la retragere. Înainte era doar Pavel nominalizat, iar acum sper să o mai ţin câţiva ani", a explicat Hănescu.

Jucătorul român a afirmat că va merge trei săptămâni pentru a se pregăti pentru turneele din emisfera sudică ce vor debuta în luna ianuarie. "Voi merge trei săptămâni în SUA, ca să mă pregătesc în aer liber în condiţii asemănătoare cu cele din Australia şi pentru turneele care urmează. Îmi doresc să am o pregătire cât mai bună şi cu rezultate", a adăugat Hănescu.

Victor Hănescu este bucuros că tenisul românesc începe să aibă rezultate pe plan internaţional. "Tenisul românesc se va schimba, avem rezultate la feminin, iar asta arată că încep să apară antrenori buni, să se mişte lucrurile în tenisul românesc, iar în curând vor apărea şi băieţii în prim plan", a menţionat Hănescu, care a precizat că la derbiul dintre Steaua şi Dinamo va ţine cu "roş-albaştrii".

Tenismenii Victor Hănescu, Horia Tecău şi jucătoarele Irina Begu, Raluca Olaru, Monica Niculescu, Simona Halep, Alexandra Cadanţu, Alexandra Dulgheru, Elena Bogdan şi Mădălina Gojnea au fost premiaţi, miercuri, în cadrul unei gale organizate de revista Tenis Partener pentru rezultatele din 2011.

Irina-Camelia Begu a primit premiul pentru cea mai spectaculoasă ascensiune, în timp ce Monica Niculescu a fost premiată pentru cea mai bună clasare la finalul anului. Premii speciale au mai primit Mădălina Gojnea, Elena Bogdan, Ioana-Raluca Olaru, Alexandra Cadanţu şi Simona Halep.

La masculin, Horia Tecău a primit premiul pentru performanţa anului, ca urmare a calificării la Turneul Campionilor, în proba de dublu, în timp ce Victor Hănescu a fost recompensat pentru cea mai bună clasare a unui jucător român de tenis la finalul anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici