Victor Hănescu nu face parte din lotul României pentru partida cu Cehia din Cupa Davis

Tenismanul Victor Hănescu (72 ATP) nu face parte din echipa care va întâlni, în perioada 16-18 septembrie, la Centrul Naţional de Tenis, reprezentativa Cehiei, în barajul pentru menţinerea în grupa de elită a Cupei Davis, informează site-ul oficial al competiţiei.

126 afișări
Imaginea articolului Victor Hănescu nu face parte din lotul României pentru partida cu Cehia din Cupa Davis

Victor Hănescu (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Astfel, lotul României este format din Adrian Ungur (26 de ani, locul 136 ATP), Victor Crivoi (29 de ani, 216 ATP), Horia Tecău (26 de ani, locul 11 în clasamentul de dublu) şi Marius Copil (20 de ani, locul 238 ATP).

Cehii vor veni la Bucureşti cu Tomas Berdych (25 de ani, locul 9 ATP), Radek Stepanek (32 de ani, locul 25 ATP), Lukas Rosol (26 de ani, locul 65 ATP) şi Jan Hajek (28 de ani, locul 152 ATP).

Ruxandra Dragomir: Victor Hănescu a motivat că ar fi obosit

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ruxandra Dragomir, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că Victor Hănescu a motivat că ar fi obosit şi din această cauză nu va participa la întâlnirea cu formaţia Cehiei din barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială a Cupei Davis.

"Este o decizie personală a lui Victor. El i-a comunicat-o căpitanului de echipă (n.r. - Andrei Pavel), iar el ne-a informat pe noi. Din păcate, Victor nu va face parte din lot pentru acest meci. Nu am mai multe detalii. Am înţeles că a motivat că ar fi obosit. Pe mine personal nu mă dezamăgeşte această decizie, dar am fi avut o şansă mult mai mare cu el în teren. Din punct de vedere organizatoric, facem tot ce ţine de noi pentru a avea o arenă de calitate. Victor Hănescu era jucătorul nostru numărul unu şi ne bazam pe el, inclusiv coechipierii săi", a spus Dragomir.

Preşedintele FRT a afirmat că Cehia ar putea să nu-i aibă în lot pentru meciul de Cupa Davis pe Radek Stepanek şi Jan Hajek. "Şansa de a rămâne în Grupa Mondială s-a diminuat uşor, pentru că e dificil să joci împotriva unora dintre cei mai buni jucători din lume. Însă există şanse şi avem veşti îmbucurătoare, neconfirmate oficial, pentru că mâine (n.r. - miercuri) este termenul limită de anunţare a echipelor, că Hajek şi Stepanek nu vor face parte din lot. Vom vedea în zilele următoare ce se va întâmpla", a precizat Dragomir.

România şi Cehia se vor întâlni în perioada 16-18 septembrie, la Centrul Naţional de Tenis, într-un meci de menţinere în Grupa Mondială a Cupei Davis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici