Victor Piţurcă: Becali a investit 4,2 milioane de euro la Steaua între 2000-2003, nu 10 milioane

Victor Piţurcă spune însă că George Becali, finanţatorul FC Steaua Bucureşti, nu spune adevărul şi că sumele investite de fapt în perioada respectivă sunt cu 50% mai mici, iar mai exact, Becali ar fi creditat Steaua cu 4,2 milioane de euro.

485 afișări
Imaginea articolului Victor Piţurcă: Becali a investit 4,2 milioane de euro la Steaua între 2000-2003, nu 10 milioane

Victor Piţurcă: Becali a investit 4,2 milioane de euro la Steaua între 2000-2003, nu 10 milioane (Imagine: Bogdan Iordache / Mediafax Arhiva Foto)

George Becali a adus, în conferinţa de presă de marţi, documente prin care atestă că ar fi investit 10 milioane de euro la Steaua, în perioada 2002-2003, însă fostul selecţioner Victor Piţurcă, îl contrazice pe acesta.

În plus, Victor Piţurcă a oferit şi alte detalii despre modul în care a fost rupt clubul.

"Contractul era aşa: dacă se face societate pe acţiuni, aşa cum s-a dorit, şi era de acord toată lumea aşa se întâmpla. În funcţie cu câţi bani veneai, atâtea acţiuni aveai. Ei bine, George Becali nu a vrut treaba asta. Eu am semnat, am fost de acord. Nu am fost prezent, nu trebuia să fiu. S-au încercat mai multe (n.r. variante de preluare a echipei), dar nu s-a reuşit.

Dacă ar fi fost aşa, ce făcea George Becali? Că şi aşa au fost pe acolo câteva momente penibile. Asta e suma reală (n.r. plătită de Becali - aproximativ 4,2 milioane de euro), cu care toată lumea a fost de acord. Eu spun încă o dată. La această adunare generală, generalii s-au ridicat şi au plecat, iar domnul Păunescu a avertizat că dacă se mai aud certuri în sală se ridică şi pleacă.

După această adunare generală, domnul Păunescu nu a mai vorbit cu nimeni. Eu eram cu echipa în cantonament, l-am susţinut pe Gigi. Regret că l-a susţinut. Pe urmă am plecat cu echipa prin strănătate şi Becali a făcut actele. Nu am ştiut eu că a făcut-o greşit. Că nu a făcut corect societatea, că nu a luat corect palmaresul. Noi am fost siguri că antrenăm Steaua. Sau credeţi că dacă judecătoria nu-i dădea dreptate lui Talpan, noi tot aşa credeam.

Asta nu e semnătura mea. Nu are nicio legătură cu semnătura mea. Nu e semnătura mea! (n.r. pe actul extrajudiciar). Aveam 4%, dar nu cred că e semnătura mea. Eu nu am fost de acord pentru nimic în lume. Domnul Păunescu e foarte meticulos, nu ar fi făcut nimic în afara legii pentru nimic în lume. Dacă nu era George Becali, dispărea Steaua. Păi, cum să zicem asta? Eu l-am adus pe el, am mers uşor-uşor, el voia să ajungă persoană publică, că ăsta era scopul lui. În primul an el a dat 700.000 de dolari. Al doilea an, 2001-2002, a dat 500.000 şi în al treilea an 3 milioane de euro.

[...] Minte (n.r. când spune că Piţurcă şi-a cerut înapoi banii investiţi). Ăia erau banii care mi se cuveneau ca salariu, pentru că am antrenat", a declarat Victor Piţurcă la Digi Sport.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici