Victor Piţurcă: Nu cred că Steaua va fi exclusă din cupele europene

Selecţionerul României, Victor Piţurcă, a declarat, marţi, după victoria din meciul cu Trinidad-Tobago, scor 4-0, că nu crede că echipa Steaua Bucureşti va fi exclusă din cupele europene, după ce ICCJ a decis condamnarea lui Gigi Becali la trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza".

142 afișări
Imaginea articolului Victor Piţurcă: Nu cred că Steaua va fi exclusă din cupele europene

Victor Piţurcă: Nu cred că Steaua va fi exclusă din cupele europene (Imagine: Sebastian Tataru/Mediafax Foto)

"Nu cred că Steaua va fi exclusă din cupele europene. Iar dacă va fi, va juca în campionat. Dar nu văd de ce. La Fenerbahce a fost altceva, parcă era vorba de pariuri, de trucare de meciuri. Era altceva", a spus Piţurcă.

Referitor la faptul că a fost condamnat în dosarul "Valiza" la un an de închisoare cu suspendare, Piţurcă a refuzat să facă comentarii şi a afirmat: "Nu ştiu ce s-a întâmplat, este problema mea personală pe care nu vreau să o discut cu voi".

Întrebat dacă va continua la naţională după această condamnare, Victor Piţurcă s-a ridicat şi a plecat de la conferinţa de presă spunând: "Vă mulţumesc".

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a fost condamnat, marţi, la trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza", decizia dispusă de Completul de cinci judecători al instanţei supreme fiind definitivă.

Becali a primit două pedepse de câte trei ani pentru dare de mită şi una de un an pentru fals.

Tot în cazul lui Becali, instanţa a dispus confiscarea sumei de 1,7 milioane de euro, aflată în prezent sub sechestru la BCR Unirii.

Toţi ceilalţi inculpaţi din dosarul "Valiza" au primit pedepse cu suspendare: Victor Piţurcă - un an cu suspendare pentru favorizarea infractorului, Alina Ciul şi Radu Marino - câte un an şi jumătate cu suspendare, iar Teia Sponte - doi ani cu suspendare.

Echipa naţională României a învins, marţi, cu scorul de 4-0 (2-0), reprezentativa similară a statului Trinidad-Tobago, într-o partidă amicală disputată pe Arena Naţională şi în care atacantul Ciprian Marica a reuşit prima sa "triplă" sub "tricolor". Golurile au fost marcate de Marica '31, '33, '81 şi Cyrus '49 autogol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici