Victoria Spaniei amână sărbătorirea calificării pentru Scoţia. Rezultate preliminarii Euro 2024

Alvaro Morata şi Oihan Sancet au marcat golurile din repriza a doua pentru Spania, care a amânat astfel sărbătorirea calificării matematice a Scoţiei la Euro 2024. Ibericii s-au impus cu 2-0 în meciul cu purtătorii de kilt-uri, de joi din Grupa A a preliminariilor pentru turneul final din Germania.

343 afișări
Imaginea articolului Victoria Spaniei amână sărbătorirea calificării pentru Scoţia. Rezultate preliminarii Euro 2024

Victoria Spaniei amână sărbătorirea calificării pentru Scoţia. Rezultate preliminarii Euro 2024

Scoţia conduce grupa cu 15 puncte din şase meciuri, după ce a suferit prima înfrângere din această campanie, în timp ce Spania are 12 puncte din cinci meciuri, iar Norvegia 10 din şase.

Cimpoierii puteau obţine calificarea matematică la turneul final, chiar şi cu o remiză, şi aveau şampania pusă la rece. Totuşi Scoţia se va califica dacă Norvegia nu reuşeşte să câştige duminică acasă cu Spania.

Victoria de joi extinde seria de succese a Spaniei în meciurile de calificare la Euro pe teren propriu la 25 de meciuri din 2003.

Toreadorii au fost ţinuţi în şah o mare parte din meci de o apărare scoţiană curajoasă. Pierderea căpitanului Andy Robertson după 44 de minute din cauza unei accidentări a fost o lovitură importantă pentru oaspeţi.

Scoţia a deschis scorul la jumătatea reprizei secunde, când Scott McTominay a înscris dintr-o lovitură liberă, dar golul a fost anulat pentru offside.

"Momentele importante au fost împotriva noastră", a declarat mijlocaşul John McGinn pentru Viaplay. "A fost o lovitură dureroasă să-l pierdem pe Robbo devreme, apoi am crezut că suntem în avantaj, ne-am regrupat şi apoi ei marchează.

"Trebuie să fii foarte atent la ce spui. Cred că toţi cei care au privit meciul din punctul de vedere al Scoţiei, oriunde te-ai fi aflat, au avut impresia că nu am primit nicio decizie la duelurile 50/50".

Ferran Torres s-a aflat faţă în faţă cu portarul oaspeţilor, Angus Gunn, în primul minut, dar a tras pe lângă poartă, iar gazdele s-au apropiat mai mult de deschiderea scorului atunci când şutul lui Mikel Merino de la marginea careului a lovit bara.

Lovitura liberă executată de McTominay dintr-un unghi închis a intrat la bara a doua, dar un control al arbitrului asistent video (VAR) a decis că fundaşul Jack Hendry era în offside (min. 60), înainte ca Spania să îşi fructifice în cele din urmă posesia mingii, când Morata a trimis cu capul în plasă centrarea lui Jesus Navas, în minutul 73.

Spania şi-a asigurat victoria cu golul lui Sancet din miutul 86, înscris dintr-o centrare a lui Joselu, cu o ultimă uşoară atingere a fundaşului Ryan Porteous.

"A fost greu astăzi, la final luăm cele trei puncte şi suntem foarte fericiţi cu asta", a declarat Morata pentru BBC.

"Ei (Scoţia) s-au apărat bine şi sunt foarte periculoşi pe contraatac. Când au acest spirit, sunt o echipă bună".

Norvegia s-a impus fără probleme în celălalt meci din grupă, Erling Haaland marcând de două ori în victoria cu 4-0 în Cipru şi ajungând la 27 de goluri în 27 de selecţii pentru nordici.

Turcia a obţinut o victorie cu 1-0 în faţa Croaţiei, graţie unui gol marcat de Baris Yilmaz, fiind lideră în grupa D cu 13 puncte din şase meciuri, cu trei puncte în faţa Croaţiei, care a jucat cu un meci mai puţin.

Albania şi-a menţinut şansele de a obţine prima calificare la Euro cu o victorie cu 3-1 în faţa Cehiei, care a jucat în 10 jucători.

O dublă a lui Taulant Seferi i-a ajutat pe albanezi să obţină această victorie care îi menţine în fruntea Grupei E, cu 13 puncte din şase meciuri, cu cinci puncte în faţa cehilor de pe locul trei, care au un meci în minus.

Cu meciurile care urmează împotriva Moldovei şi Insulelor Feroe, Albania se află în pragul celei mai mari performanţe în fotbalul internaţional.

Sebastian Szymanski şi Adam Buksa au marcat pentru Polonia în victoria cu 2-0 în Insulele Feroe, care îi menţine pe locul doi în grupă.

Rezultate înregistrate joi, în preliminariile 2024:

Grupa A:
Spania – Scoţia 2-0 (0-0), Morata 73, Sancet 86
Cipru – Norvegia 0-4 (0-1), Sorloth 33, Haaland 65, 72, Aursnes 81

Grupa D:
Letonia – Armenia 2-0 (1-0), Ikaunieks 39, Balodis 68
Croaţia – Turcia 0-1 (0-1), Yilmaz 30

Grupa E:
Albania – Cehia 3-0 (1-0), Asani 9, Seferi 51, 73
Insulele Feroe – Polonia 0-2 (0-1), Szymanski 4, Buksa 65

Grupa I:
Belarus – România 0-0 (0-0)
Andorra – Kosovo 0-3 (0-1), Rashica 26, 71, Zeqiri 83.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici