Victorie clară pentru Sorana Cîrstea în turul 2 la Australian Open. Pe cine va întâlni în şaisprezecimi

Sorana Cîrstea se apropie de egalarea celei mai bune performanţe de la Australian Open, accederea în optimile de finală realizată în 2017, după ce joi dimineaţa s-a calificat în şaisprezecimile competiţiei de la Melbourne, învingând fără emoţii pe sportiva cehă Kristina Kucova (96 WTA).

856 afișări
Imaginea articolului Victorie clară pentru Sorana Cîrstea în turul 2 la Australian Open. Pe cine va întâlni în şaisprezecimi

Victorie scontată pentru Sorana Cîrstea, atât prin prisma locurilor din clasament, dar şi din punct de vedere al calităţii jocului demonstrată de româncă la antipozi.

Cîrstea a avut nevoie de o oră şi 18 minute de joc pentru a se impune cu 6-2, 6-4.

Ea a început perfect meciul, realizând break-ul pe primul serviciul al lui Kucova, după care a mai făcut altele două, în condiţiile în care nu a servit foarte bine, însă a avut 15 lovituri câştigătoare, în timp ce adversara sa a făcut 4 duble greşeli la serviciu şi a făcut 13 erori neforţate.

Setul secund a fost aparent mai echilibrat, dar în permanenţă sub controlul româncei, care a dat uşoare emoţii la 5-3, cu un break avans, când şi-a cedat serviciul, pentru 5-4.

A replicat însă imediat, închizând meciul cu un nou break şi un set secund în care a servit mult mai bine şi a lovit din nou de 15 ori direct câştigător.

În turul 3 al şaisprezecimilor de finală Cîrstea se va confrunta cu o adversară mult mai redutabilă, sportiva rusă Anastasia Pavlyuchenkova, locul 11 mondial, care a trecut în turul secund de veterana australiancă Samantha Stosur.

Colege de generaţie, Cîrstea şi Pavlyuchenkova s-au mai întâlnit până acum de 5 ori în circuitul mondial, rusoiaca conducând cu 3-2. Ultima dată s-a impus Pavlyuchenkova, pe iarbă, la Eastbourne, în 2018. Pe hard conduce tot ea, cu 2-1, însă meciurile s-au jucat în urmă cu mult timp, în 2011, 2012 şi 2013.

Pentru accederea în turul 3 al competiţiei australiene, Cîrstea va fi recompensată cu 131.400 dolari americani şi 130 puncte WTA, care într-un clasament live echivalează cu un avans de 4 locuri în ierarhia mondială, până pe 34. Însă e prea devreme pentru astfel de calcule, dinamica modificărilor din clasament fiind în permanentă modificare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici