VIDEO Simona Halep s-a calificat în optimile de finală la US Open, după un meci dramatic cu Elena Rybakina

Simona Halep (13 WTA), ulima reprezentantă a României pe tabloul de simplu la Grand Slam-ul de la US Open s-a confruntat vineri seara cu Elena Rybakina (20 WTA), în primul meci al şaisprezecimilor de finală. Cele două au furnizat un spectacol sportiv de înaltă calitate, cu multe momente dramatice.

1258 afișări
Imaginea articolului VIDEO Simona Halep s-a calificat în optimile de finală la US Open, după un meci dramatic cu Elena Rybakina

Simona Hale s-a calificat în optimile de finală la US Open, după un meci dramatic cu Elena Rybakina

Simona Halep s-a impus în trei seturi, cu 7-6 (13-11), 4-6, 6-3, după 2 ore şi 22 de minute.

Halep a început greu meciul, fiind condusă, 0-3, chiar în debut, dar apoi a revenit, egalând. Rybakina a mai făcut un break şi s-a desprins la 3-5, având apoi o minge de set, salvată de Halep, pe propriul serviciu.

Românca a întors iar rezultatul, câştigând din nou 3 game-uri la rând, care au adus-o în situaţia de a servi pentru câştigarea setului. Sportiva kazacă a răspuns însă cu un al treilea break, ducând setul în tiebreak.

Un tiebreak ce a constituit cel mai intens şi dramatic moment al meciului. Halep a lovit foarte puternic şi s-a desprins întâi la 3-0 şi apoi la 6-2, procurându-şi 4 mingi de set. Rybakina s-a mobilizat, reuşind să egaleze şi mai apoi să mai împiedice alte două şanse ale româncei de a închide setul.

Mai apoi, kazaca a trecut în avantaj, Halep fiind cea care s-a văzut nevoită să se mobilizeze pentru a salva 3 mingi de meci, la 8-9, 9-10 şi 10-11.

În cele din urmă, după ce a reuşit să se pună la adăpost, Halep şi-a adjudecat setul, la a 7-a tentativă, cu scorul de 7-5 (13-11), după o oră şi 5 minute şi un tiebreak de aproape 20 de minute.
Setul secund a început identic cu primul, Rybakina conducând cu 0-3, fiind apoi egalată, 3-3, după ce a solicitat o pauză medicală, la 2-3. La 4-4 Halep a pierdut serviciul şi imediat după aceea şi setul (4-6)

Decisivul a început cu un break al Rybakinei şi un rebreak al lui Halep, care s-a desprins apoi la 4-1 şi 5-2, profitând de o uşoară problemă fizică ce a părut să fi revenit la glezna sportivei din Kazakhstan.

În game-ul câştigător Halep a arătat încă odată care au fost cele mai importante arme ale sale în acest meci: o apărare incredibilă de feroce şi un atac diversificat, cu lovituri puternice, cu care şi-a pus în dificultate adversara.

Pentru prezenţa în optimile de finală, Simona Halep va fi recompensată cu 265.000 dolari americani şi 240 puncte WTA.

În următorul tur, Halep va întâlni câştigătoarea meciului dintre ucrainianca Elina Svitolina, favorită numărul 5, şi Daria Kasatkina, a 25-a favorită a turneului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici