VIDEO Talibanii au înviat un sport sângeros: buzkashi, jocul cu capra moartă

  • Buzkashi este sportul naţional în Afganistan, fiind o tradiţie veche de secole.
  • Concurenţii călare trebuie să trimită carcasa animalului peste „linia golului”.
  • În dictatura lor anterioară, talibanii îl interziseseră, acum însă, unul dintre comandanţii lor este chiar căpitan de echipă.
2961 afișări
Imaginea articolului VIDEO Talibanii au înviat un sport sângeros: buzkashi, jocul cu capra moartă

Talibanii au înviat un sport sângeros: buzkashi, jocul cu capra moartă

Sportul naţional al Afganistanului, buzkashi, a rezistat şi el întoarcerii la putere a talibanilor, care îl interziseseră în dictatura lor anterioară.

Este un sport ecvestru tradiţional în Asia Centrală, în special în Kârgâzstan. Numele înseamnă „prinde capra”, şi este practicat de două echipe pe un teren a cărui lungime poate varia între 100 şi 400 de metri.

Scopul este de a prinde o carcasă de capră, care joacă rol de minge. şi de a o arunca peste un semn de demarcaţie.

Nu există reguli scrise: este permisă lovirea călăreţului sau a calul acestuia cu biciul, precum şi împingerea sau tragerea adversarului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici