Vieira a suferit "o mică ruptură" la coapsa stângă

Căpitanul echipei naţionale a Franţei, Patrick Vieira, care a declarat deja forfait pentru primul meci de la Euro, cu România, a dezvăluit, marţi, că a suferit "o mică ruptură" la coapsa stângă, dar că speră să poată disputa celelalte meciuri din cadrul turneului final.

18 afișări
Imaginea articolului Vieira a suferit "o mică ruptură" la coapsa stângă

Vieira a suferit "o mică ruptură" la coapsa stângă (Imagine: Mediafax/AFP)

"Examenele medicale pe care le-am efectuat au arătat că am o mică ruptură. Nu este nimic grav, dar, din păcate, problema a apărut la momentul nepotrivit, pentru că zilele până la Euro sunt numărate. Acum, ceea ce mai pot face, este să încerc să mă recuperez cât pot de repede", a declarat Vieira, marţi seară, pentru postul de televiziune TF1, înaintea meciului amical Franţa - Columbia.

Fotbalistul francez a menţionat că dacă nu se va recupera în timp util, va renunţa la Euro. "Dacă, din nefericire, nu mă voi recupera, lucrurile sunt clare, nu voi participa la Euro, aşa cum am stabilit cu antrenorul şi cu coechipierii. Dar încă sunt optimist şi mai am câteva zile pentru a încerca să mă refac. Am încredere că voi reuşi", a spus mijlocaşul.

Patrick Vieira a adăugat că nu i-a fost uşor să declare forfait pentru primul meci de la Euro, cel cu România. "Nu a fost o decizie uşoară, dar este cel mai bine aşa, este cel mai logic în raport cu echipa şi cu mine însumi. Al doilea meci va fi la patru zile după primul. Dacă de acum într-o săptămână, antrenându-mă cu coechipierii, nu mă voi simţi bine, va fi greu pentru mine să particip la Euro", a continuat Vieira.

Pentru a suplini un eventual forfait al lui Vieira, care s-a accidentat la un antrenament înaintea meciului amical Franţa - Paraguay, selecţionerul Raymond Domenech l-a convocat, luni, ca măsură de siguranţă, pe mijlocaşul Mathieu Flamini.

Franţa face parte din Grupa C la Campionatul European din Austria şi Elveţia, alături de România, Italia şi Olanda. Primul meci al Franţei la Euro va fi cu România, în 9 iunie, de la ora 19.00, la Zurich.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici