Vinicius Junior cere interdicţii pe viaţă pentru fanii fotbalului găsiţi vinovaţi de abuzuri rasiste

Vinicius Junior a cerut într-un interviu televizat ca toţi cei care se fac vinovaţi de abuzuri rasiste să primească interdicţie pe viaţă de a asista la meciurile de fotbal.

152 afișări
Imaginea articolului Vinicius Junior cere interdicţii pe viaţă pentru fanii fotbalului găsiţi vinovaţi de abuzuri rasiste

Sursa foto: MediafaxFoto

Vinicius Jr. a fost subiectul unui atac josnic cu insulte rasiste în septembrie, ca reacţie la felul în care a sărbătorit o reuşită. Un agent spaniol a spus că ar trebui să înceteze să „facă pe maimuţa", în timp ce fanii lui Atletico Madrid au fost filmaţi cântând cântece de natură rasistă înainte de derby-ul cu Real Madrid. Extrema braziliană a vorbit acum despre abuzuri şi a sugerat că oricine este găsit vinovat ar trebui să suporte consecinţe severe.

Vorbind pentru televiziunea braziliană Globo, Vinicius Jr. a spus: „Dacă îi răneşti pe alţi oameni, trebuie să plăteşti. Este greu de spus că rasismul în fotbal va lua sfârşit cu atât de mulţi oameni care încă îl fac. Dar îmi place să cred că există mai mulţi oameni buni decât răi.

"Toţi oamenii rasişti trebuie să plătească într-un fel sau altul. Le place să se uite la fotbal, aşa că acei fani ai lui Atletico Madrid nu ar trebui să mai aibă voie să pună piciorul pe un stadion. Asta îi va face să sufere consecinţele şi să reflecteze asupra acţiunilor lor".

Vinicius a realizat deja un videoclip în care le-a spus fanilor că nu se va opri din dansat în ciuda abuzurilor îndreptate spre el. Mulţi coechipieri internaţionali au venit în sprijinul său, printre ei şi simbolul brazilian Pele, care a spus că jucătorii de culoare vor continua să „lupte pentru dreptul nostru de a fi fericiţi".

Real Madrid întâlneşte săptămâna aceasta pe RB Leipzig în Liga Campionilor, iar Vinicius îşi doreşte să mrcheze, după ce nu a mai înscris în ultimele cinci meciuri în toate competiţiile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici