ViolaPlanet: Mutu a fost decisiv pentru Fiorentina

Adrian Mutu a fost omul decisiv pentru gruparea din Florenţa la meciul de duminică, aşa cum i s-a întâmplat la mai multe meciuri din Serie A în acest an.

14 afișări
Imaginea articolului ViolaPlanet: Mutu a fost decisiv pentru Fiorentina

ViolaPlanet: Mutu a fost decisiv pentru Fiorentina (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Mutu a marcat golul victoriei, dar şi fără acel gol aveai senzaţia că el era ultimul om care să se lase bătut. A fost decisiv pentru Fiorentina, aşa cum i s-a întâmplat des în ultima vreme", a precizat site-ul violaplantet.it, care i-a dat internaţionalului român nota 6,5.

Aceeaşi notă a primit Mutu şi din partea site-ul fanilor din Florenţa, violanews.com, care notează că deşi nu a făcut un meci prea reuşit duminică, jucătorul român a adus cele trei puncte pentru echipa sa: "Mutu nu a fost în joc, fiind mereu nervos şi supărat pe toată lumea. Chiar şi din punct de vedere fizic pare să fi avut o viteză în minus, ca toţi ceilalţi jucători ai Fiorentinei. În ciuda acestor lucruri, Mutu a fost decisiv ca de fiecare dată în minutele de final. Mare parte din cele 45 de puncte obţinute de Fiorentina în acest sezon sunt graţie jucătorului român. Fenomenul".

Fiorentina.it consideră că "Briliantul" a avut o prestaţie de nota 6 plus la meciul echipei conduse de Cesare Prandelli împotriva formaţiei Chievo. "Mutu a fost extrem de puţin ajutat de coechipierii săi şi a încercat pe cont propriu însă cu puţine reuşite. Totuşi, acel gol marcat pe final este unul de aur", scrie site-ul din Florenţa.

Site-ul calciotosacano.it apreciază că Mutu a prins gustul golurilor marcate pe final, iar după punctul adus în ultimele minute ale partidei cu Genoa, a înscris în prelungirile meciului cu Chievo şi a reuşit să pună în clasament încă trei puncte preţioase pentru gruparea Viola. "Jucătorul român s-a obişnuit să marcheze în ultimele minute ale jocului. După un punct adus la meciul cu Genoa, la partida cu Chievo a câştigat trei pentru echipa sa. Mutu a făcut o treabă excelentă chiar dacă nu a avut o prestaţie prea convingătoare.", scrie sursa citată. Calciotosacano.it a apreciat jocului vâfului de atac român în acest meci cu nota 6, la fel ca şi fiorentinanews.com.

Prin golul marcat în meciul cu Chievo Verona, Adrian Mutu a urcat pe poziţia a patra în ierarhia golgheterilor din campionatul italian, cu 12 goluri reuşite, la fel ca şi Amauri (Juventus) şi Di Natale (Udinese). Pe primul loc în clasamentul marcatorilor din Il Calcio se află jucătorul echipei Bologna, Di Vaio (16 goluri), urmat de Gilardino (Fiorentina) şi Milito (Genoa), ambii cu 15 goluri. În timp ce pe locul trei se află atacantul echipei Internazionale Milano, Zlatan Ibrahimovici (14 goluri).

Atacantul Adrian Mutu a marcat golul victoriei echipei Fiorentina în meciul cu formaţia Chievo Verona, scor 2-1, disputat, duminică, în etapa a XXV-a a campionatului Italiei. Mutu a marcat în minutul 90+4, celălalt gol al toscanilor fiind înscris de Gilardino '73. Pentru Chievo Verona a înscris Morero '13.

Citeşte şi:

Mutu, comparat cu Harry Potter de presă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici