Viorel Tănase, antrenor interimar la Oţelul

Directorul general al clubului Oţelul Galaţi, Marius Stan, a declarat, duminică, agenţiei MEDIAFAX, că fostul fotbalist al echipei gălăţene Viorel Tănase a fost numit în funcţia de antrenor interimar, după plecarea lui Petre Grigoraş.

80 afișări
Imaginea articolului Viorel Tănase, antrenor interimar la Oţelul

Viorel Tănase, antrenor interimar la Oţelul (Imagine din arhiva Mediafax Foto/Ovidiu Iordachi)

Tănase a condus deja primul antrenament, iar luni este programată plecarea în cantonamentul de la Poiana Braşov, urmând ca Tudorel Călugăru, fostul portar al Oţelului care s-a reîntors recent din Arabia Saudită, să fie antrenorul secund.

Viorel Tănase a evoluat 17 sezoane la Oţelul Galaţi (două pe când formaţia gălăţeană activa în eşalonul secund), pentru care a jucat 347 de partide în primul eşalon şi a marcat 60 de goluri.

În cariera sa, Tănase a mai jucat la Dinamo, în sezonul 1993-1994, la Maccabi Netanya, în Israel, în sezoanele 1999-2000 şi 2000-2001, precum şi la FC Argeş, în sezonul 2003-2004.

De asemenea, Tănase a jucat opt partide în cupele europene, toate în Cupa UEFA, cu Dinamo şi Oţelul Galaţi, iar în anul 1994 a fost convocat la echipa naţională, unde a debutat la 16 februarie, într-o partidă amicală în faţa Coreei de Sud, care a reprezentat primul şi, tototdată, ultimul meci în reprezentativa României.

Marius Stan a precizat că nu exclude posibilitatea ca Viorel Tănase să fie reconfirmat în funcţia de antrenor principal.

"Nu este un capăt de ţară, antrenori fără echipă sunt, echipă fără antrenor nu. Avem mai multe variante de tehnicieni, iar interimar va fi Viorel Tănase. Nu este exclusă nici varianta confirmării lui Tănase ca antrenor principal. El este un produs sută la sută al clubului nostru şi a avut rezultate bune la echipa a doua", a spus Stan.

Surse din cadrul clubului au spus că unul dintre primii antrenori ofertaţi a fost Gheorghe Hagi, însă fostul internaţional a refuzat propunerea, motivând că vrea să se dedice în totalitate academiei de fotbal pe care a înfiinţat-o.

Antrenorul Petre Grigoraş a părăsit, sâmbătă, minihotelul de la stadionul "Oţelul", în care a fost cazat pe toată durata în care a pregătit echipa Oţelul Galaţi, supărat că directorul general al clubului, Marius Stan, nu i-a răspuns la telefon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici