Visul Stelei de a promova s-a năruit. TAS a respins cererea CSA de suspendare a meciurilor de baraj pentru Liga 1

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a respins vineri cererea CSA Steaua de suspendare a jocului de baraj de menţinere/promovare în Liga 1, informează frf.ro. CSA Steau atacase la TAS decizia de a nu i se permite să joace meciul de baraj.

452 afișări
Imaginea articolului Visul Stelei de a promova s-a năruit. TAS a respins cererea CSA de suspendare a meciurilor de baraj pentru Liga 1

Prin urmare, jocurile de baraj dintre CS Concordia Chiajna şi AFC Chindia Târgovişte se vor disputa conform programării iniţiale. Manşa tur se joacă sâmbătă, 21 mai, de la ora 15:30.

Apărarea FRF a fost formulată şi susţinută de Adrian Stângaciu, managerul departamentului juridic FRF, şi de avocatul Paul Ciucur.

Clubul CSA Steaua a atacat la Lausanne decizia FRF de a nu îi pemite să dispute barajul cu solicitarea de judecare în regim de urgenţă.

FRF nu a permis participarea în baraj a clubului militar, motivând că este un club de drept public, iar regulamentul interzice accesul în Liga 1 acestor entităţi.

CSA Steaua a dat publicităţii un comunicat amplu în care şi-a motivat demersul la TAS:

„Clubul Steaua Bucureşti îşi exprimă indignarea faţă de decizia Federaţiei Române de Fotbal, care a anunţat, printr-un comunicat pe site-ul www.frf.ro, că echipele participante la barajul pentru promovare în Liga 1 sunt echipele Universitatea Cluj şi Concordia Chiajna.

Considerăm că decizia Federaţiei Române de Fotbal este nedreaptă faţă de clubul nostru, care a terminat play-off-ul Ligii a 2-a pe poziţia a 4-a a clasamentului, câştigându-şi astfel dreptul de a participa la barajul pentru promovarea în prima ligă, conform principiului meritului sportiv, reglementat şi de articolul 70 din statutul Federaţiei Române de Fotbal. (Art 70-Dreptul unui club de a participa la campionatele naţionale depinde de meritul sportiv al acestuia).

Potrivit UEFA nu există nicio reglementare în regulamentele de licenţiere, prin care este interzisă participarea cluburilor de drept public într-o competiţie naţională şi internaţională. Mai mult, Steaua Bucureşti a depus în timp oportun dosarul complet de licenţiere şi considerăm că suntem printre puţinele cluburi din România care beneficiază de o bază sportivă la cele mai înalte standarde.

Nu în ultimul rând, este curios cum Federaţia Română de Fotbal a ales să anunţe echipele participante la barajul de promovare în prima ligă, fără nicio înştiinţare oficială prin care să argumenteze interzicerea dreptului echipei Steaua Bucureşti de a evolua în partidele de baraj şi credem că o asemenea decizie, care nemulţumeşte întreaga suflare stelistă, trebuia fundamentată pe baza regulamentelor în vigoare ale UEFA şi FRF”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
tas,
liga 1,
csa steaua

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici