Vitali Klitschko şi-a suspendat antrenamentele, după arestarea Iuliei Timoşenko. Pugilistul se întoarce la Kiev pentru a "lupta pentru democraţie"

Pugilistul ucrainean Vitali Klitschko a anunţat, sâmbătă, că şi-a suspendat antrenamentele şi se întoarce la Kiev, pentru a "lupta pentru democraţie", la o zi după arestarea fostului premier ucrainean şi lider al opoziţiei Iulia Timoşenko.

431 afișări
Imaginea articolului Vitali Klitschko şi-a suspendat antrenamentele, după arestarea Iuliei Timoşenko. Pugilistul se întoarce la Kiev pentru a "lupta pentru democraţie"

Pugilistul ucrainean Vitali Klitschko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aflând ceea ce s-a întâmplat în Ucraina, am oprit pregătirea pentru următorul meci şi m-am întors la Kiev deoarece o adevărată luptă pentru valorile democratice se desfăşoară aici, în Ucraina", a scris pugilistul pe blogul personal.

Vitali Klitschko îşi va pune în joc centura mondială la categoria grea, versiunea WBC, în faţa polonezului Tomasz Adamek, pe 10 septembrie, la Wroclaw.

Iulia Timoşenko a fost plasată, vineri, în arest preventiv de tribunalul din Kiev, unde este judecată pentru abuz de putere, după remarcile sale la adresa şefului Guvernului.

Timoşenko este acuzată că şi-a depăşit prerogativele de premier în 2009, autorizând, fără aprobarea Guvernului, semnarea unor contracte privind importuri de gaze ruseşti, la un preţ considerat prea ridicat şi dezavantajos pentru Kiev. Conform acuzării, aceste acorduri au provocat Ucrainei pierderi de peste 1,5 miliarde de grivne (circa 130 de milioane de euro). Guvernul ucrainean caută în prezent modalităţi de a revizui aceste contracte.

Opozanta a denunţat tot timpul ca fiind politic acest proces, demarat la 24 iunie şi criticat de Statele Unite şi Uniunea Europeană.

Vitali Klitschko şi fratele său, Vladimir, s-au aflat în prima linie a "revoluţiei portocalii" din 2004, care a dărâmat Guvernul de la acea vreme şi a adus la putere un regim prooccidental, al cărui simbol era Timoşenko.

"Aceste evenimente riscă să aibă drept consecinţă izolarea internaţională a Ucrainei, care ar pune cruce aspiraţiilor ucrainenilor de a trăi într-un stat democratic", a mai scris Vitali Klitschko pe blogul personal.

Vitali Klitschko a fondat în 2010 un partid denumit Alianţa democratică ucraineană. El a încercat în 2006 şi 2008 să devină primar al oraşului Kiev.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici