Vladimir Koev a câştigat Turul Ciclist al României

Rutierul bulgar Vladimir Koev, care a concurat pentru echipa Hemus 1896 (Bulgaria), a câştigat, sâmbătă, ediţia a 47-a a Turului Ciclist al României, după desfăşurarea etapei a şaptea, ultima, a competiţiei, pe traseul Slobozia - Giurgeni - Hârşova - Constanţa.

78 afișări
Imaginea articolului Vladimir Koev a câştigat Turul Ciclist al României

Vladimir Koev a câştigat Turul Ciclist al României pentru a doua oară în carieră (Imagine: Lucian Maftei/Mediafax Foto)

Este pentru a doua oară când Vladimir Koev câştigă Turul Ciclist al României, după ediţia din 2004, el alăturându-se astfel rutierului român Mircea Romaşcanu, care are în palmares două victorii. Recordul de victorii este deţinut de Constantin Dumitrescu, care a câştigat de trei ori competiţia ciclistă, în 1954, 1955 şi 1956.

Vladimir Koev a câştigat trofeul, cu timpul total de 29 ore, 9 minute, 28 secunde, după ce în etapa de astăzi a trecut linia de sosire odată cu plutonul, primind acelaşi timp cu învingătorul etapei, respectiv germanul Henri Berger, legitmat la CS Mazicon Bucureşti, care a încheiat cursa cu timpul de trei ore, 47 de minute şi 26 de secunde.

În clasamentul final, pe locul doi s-a clasat italianul Bruno Rizzi (Tuşnad Cycling Team Miercurea Ciuc), cu o întârziere de patru minute şi 7 secunde faţă de Koev, iar locul trei i-a revenit grecului Ioannis Tamouridis (SP Tablewere), care a încheiat competiţia la 4 minute şi 39 de secunde de câştigător.

Clasamentul etapei a şaptea, ultima, a fost completat de italianul Rino Zampilli (Hemus 1896), urmat de bulgarul Svetoslav Chanliev (Hemus 1896).

Tricoul albastru, pentru rutierul român cel mai bine clasat, a fost câştigat de Alexandru Ciocan (CS Dinamo Bucureşti), care a ocupat locul 11 în clasamentul general, la 9 minute şi 15 secunde de învingător.

Tricoul verde, pentru cel mai bun căţărător, i-a revenit italianului Bruno Rizzi, tricoul roşu - al celui mai bun sprinter - a fost câştigat de Piergiacomo Marcolina (Cycling Team Friuli), iar grecul Ioannis Tamouridis şi-a adjudecat tricoul alb al competiţiei, al celui mai bun rutier în clasamentul general individual pe puncte.

La festivitatea de premiere a asistat şi Elena Frâncu, preşedintele Direcţiei Judeţene pentru Sport din Constanţa.

La startul ediţiei a 47-a a Turului Ciclist al României s-au prezentat 79 de rutieri, însă doar 65 au încheiat cursa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici