WADA, îngrijorată de întârzierea anchetei privind testul pozitiv al rusoaicei Valieva

Agenţia Mondială Antidoping va acţiona Agenţia Rusă Antidoping la Tribunalul de Arbitraj Sportiv dacă nu rezolvă „prompt" întârzierea anchetei sale privind dopajul patinatoarei artistice Kamila Valieva, a declarat joi preşedintele Witold Banka, citat de Reuters.

384 afișări
Imaginea articolului WADA, îngrijorată de întârzierea anchetei privind testul pozitiv al rusoaicei Valieva

RUSADA a declarat săptămâna trecută că nu va face publice rezultatele anchetei privind testul pozitiv al tinerei de 16 ani „pentru a proteja interesele patinatoarei artistice".

Valieva a fost depistată pozitiv la trimetazidina, o substanţă interzisă, la campionatele naţionale ruseşti din decembrie 2021. Atunci, rezultatul a fost făcut cunoscut abia pe 8 februarie, la o zi după ce şi-a ajutat echipa să câştige medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Valieva, pe atunci în vârstă de 15 ani, a fost lăsată să concureze în proba feminină şi a terminat pe locul patru, în ciuda faptului că a fost etichetată drept favorită pentru aur.

„WADA este îngrijorată de întârzierea continuă în cazul Kamila Valieva şi a pus acum RUSADA sub observaţie oficială, iar dacă problema nu este rezolvată rapid, îşi va folosi dreptul de a o duce direct la Tribunalul de Arbitraj Sportiv", a declarat Banka pe Twitter.

În apărarea sa, Valieva a spus că testul pozitiv a fost rezultatul unei confuzii cu medicamentele pentru inimă ale bunicului ei.

Cazul a afectat şi mai mult recordul deja pătat al Rusiei în ceea ce priveşte prevenirea dopajului şi a atras atenţia asupra personalului de sprijin al tinerilor atleţi.

Atleţii ruşi de la Jocurile Olimpice de la Beijing au concurat deja fără steagul şi imnul naţional din cauza unor sancţiuni separate pentru dopaj.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici