Wayne Barnes va arbitra finala Cupei Mondiale de Rugby

Englezul Wayne Barnes va arbitra finala Cupei Mondiale de Rugby dintre Noua Zeelandă şi Africa de Sud, sâmbătă, pe Stade de France. Cel mai titrat arbitru din circuitul internaţional va arbitra pentru prima dată într-o finală de Cupă Mondială, relatează Le Figaro.

1154 afișări
Imaginea articolului Wayne Barnes va arbitra finala Cupei Mondiale de Rugby

Wayne Barnes va arbitra finala Cupei Mondiale de Rugby

În vârstă de 44 de ani, Wayne Barnes va oficia la cel de-al 27-lea meci al său în cinci ediţii ale competiţiei.

Această partidă va fi cea de-a şasea pe care o conduce de la centru în Franţa, la Campionatul Mondial din 2023. Astfel, el îşi va depăşi recordul personal, stabilit la Cupa Mondială de Rugby din 2019, când a arbitrat finala pentru bronz câştigată de Noua Zeelandă în faţa Ţării Galilor, la Tokyo.

„Wayne Barnes întruchipează pasiunea, profesionalismul şi dedicarea care animă această echipă superbă brigadă de arbitri la această Cupa Mondială de Rugby”, a reacţionat Joel Jutdge, şeful departamentului brigăzilor de arbitri şi de înaltă performanţă.

„Numirea este un omagiu potrivit pentru ceea ce a demonstrat nu doar în timpul acestei competiţii, ci şi de-a lungul bogatei sale cariere”, a completat Bill Beaumont, preşedintele World Rugby.

Pentru finala mică dintre Argentina şi Anglia de vineri seara care va avea loc tot pe Stade de France, australianul Nic Berry a fost desemnat arbitru principal. El va fi asistat de Nika Amashukeli (Georgia) şi Andrew Brace (Irlanda).

Ben Whitehouse (Ţara Galilor) va fi arbitru din camera VAR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici