Wigan va fi depunctată cu patru puncte în sezonul următor pentru că nu şi-a plătit jucătorii

Wigan Athletic va fi depunctată cu patru puncte din sezonul viitor din League One, după ce clubul nu a plătit salariile jucătorilor în această lună, a anunţat vineri Liga Engleză de Fotbal (EFL).

143 afișări
Imaginea articolului Wigan va fi depunctată cu patru puncte în sezonul următor pentru că nu şi-a plătit jucătorii

Wigan va fi depunctată cu patru puncte în sezonul următor pentru că nu şi-a plătit jucătorii

De asemenea, a fost suspendată o penalizare suplimentară de patru puncte până la finalul sezonului următor.

Wigan, care a retrogradat din Championship, liga secundă, a fost penalizată cu trei puncte în martie de către Liga engleză de fotbal (EFL) pentru neplata salariilor şi a fost taxată în acest sezon pentru întârzieri la plată în iunie, iulie şi octombrie.

"Sancţiunea va fi aplicată la începutul noii campanii de campionat, clubul urmând să primească şi o deducere suplimentară de patru puncte pentru sezonul 2023-24, care va fi suspendată până la 30 iunie 2024", a precizat EFL într-un comunicat.

"Această sancţiune va intra în vigoare dacă proprietarul clubului, domnul Abdulrahman Al Jasmi, nu va depune o sumă egală cu 125% din cheltuielile salariale lunare prognozate ale clubului într-un cont desemnat al clubului până miercuri, 24 mai 2023.

"Deducerea suspendată va fi, de asemenea, activată în cazul în care clubul nu reuşeşte să îşi plătească jucătorii la timp până la sfârşitul lunii iunie 2024."

Wigan a petrecut opt sezoane în Premier League înainte ca în campania 2012-2013 să devină primul club care a câştigat Cupa Angliei şi a retrogradat în acelaşi sezon.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici