Wimbledon 2019 | Reacţia lui Nadal după ce Nick Kyrgios a încercat să îl lovească în timpul meciului : "Despre asta e vorba" | VIDEO

Rafael Nadal s-a calificat în turul al treilea la Wimbledon după ce a trecut de Nick Kyrgios în patru seturi, 6-3, 3-6, 7-6, 7-6, după trei ore şi 7 minute de joc.

2001 afișări
Imaginea articolului Wimbledon 2019 | Reacţia lui Nadal după ce Nick Kyrgios a încercat să îl lovească în timpul meciului : "Despre asta e vorba" | VIDEO

Wimbledon 2019 | Reacţia lui Nadal după ce Nick Kyrgios a încercat să îl lovească în timpul meciului "Despre asta e vorba"

Cel mai mediatizat moment al meciului a fost unul care nu îl avantajează pe jucătorul din Australia. În setul 3, numărul 43 în ierarhia mondială a trimis o minge puternică spre Nadal, cu intenţia de a-l lovi. Tenismenul iberic a fost însă pe fază, a pus racheta şi a reuşit să nu fie atins de minge.

La finalul meciului, Kyrgios (24 de ani) nu a avut nicio problemă în a recunoaşte că într-adevăr nu a fost vorba despre o greşeală, a vrut să îl lovească pe fostul lider mondial, actual ocupantul locului 2 în clasamentul ATP, Rafael Nadal (33 de ani).

"Băiatul ăsta a câştigat atâtea turnee de Grand Slam şi are foarte mulţi bani în cont. Poate încasa o lovitură în piept.

De ce să îmi cer scuze? Da, am lovit spre corpul lui, dar am câştigat punctul”, a spus Kyrgios, la conferinţa de presă.

La conferinţa de presă, Rafa Nadal a avut un discurs frumos, educat şi a subliniat de ce sunt periculoase astfel de ieşiri pe terenul de tenis:

"Reporter: Ce te-a enervat cel mai tare? Că a recunoscut în conferinţa de presă că a intenţionat să te lovească şi că nu şi-a cerut scuze? Asta este ceea ce te-a enervat cu adevărat?

Nadal: Sincer, nu e vorba despre ce simt sau ce nu simt. Sincer, este vorba despre faptul că practicăm un sport care în toată istoria lui s-a confundat cu respectul şi este despre a fi mereu corect.

Nu spun că Nick face lucrurile astea ca să-şi deranjeze adversarul, dar e adevărat că uneori devine periculos. Când loveşti mingea aşa, e periculos. Nu e periculos pentru mine, e periculos pentru arbitrul de linie, e periculos pentru spectatori. Când loveşti mingea aşa, nu ştii unde se duce.

Ştiu că e un sportiv talentat, dar şi eu sunt un jucător profesionist. Ştiu că atunci când loveşti aşa, mingea chiar se poate duce oriunde. De data asta a fost în teren, aproape că m-a lovit, nicio problemă. Sunt profesionist, ştiu cum să mă feresc.

Dar, în alt moment, mingea s-a dus în spate. A fost periculos pentru arbitrul de linie. Dacă mingea l-ar fi lovit în ochi sau ceva de genul, era o problemă. Despre asta e vorba.

Nu sunt supărat pe el deloc. Eu doar vreau să joc tenis. Uneori e dificil".

 

 

În turul trei la Wimbledon, Nadal îl va întâlni pe jucătorul francez Jo-Wilfried Tsonga, care a trecut în turul doi de Ricardas Berankis din Lituania, în trei seturi, scor 7-6, 6-3, 6-3.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici