Wimbledon: Visul Emmei Răducanu s-a oprit în optimile de finală. Succese Barty, Djokovic şi Federer

  • Din motive medicale, sportiva din Marea Britanie cu origini româneşti a abandonat la scorul 6-4, 3-0 pentru adversară.
  • Emma Răducanu, care nu pierduse set în cele trei jocuri de la Wimbledon, a acuzat dureri fizice în partida cu Ajla Tomljanovic.
  • Barty şi Djokovic, liderii clasamentelor, merg mai departe, la fel şi elveţianul Roger Federer.
346 afișări
Imaginea articolului Wimbledon: Visul Emmei Răducanu s-a oprit în optimile de finală. Succese Barty, Djokovic şi Federer

Emma Răducanu

Emma Răducanu, jucătoarea de tenis cu tată român şi mamă chinezoaică, nu a reuşit calificarea în sferturile de finală de la Wimbledon.
În drumul spre sferturile de finală Răducanu a avut-o în cale pe sportive australiană Ajla Tomljanovic, numărul 75 mondial.

Tomljanovic, implicată în meciul pe care l-a disputat în turul de dinainte într-un scandal cu letona Jelena Ostapenko, a câştigat meciul de luni seară în aplauzele iubitului său, jucătorul italian de tenis Matteo Berretini, aflat în tribune.

A fost 6-4, 3-0 pentru australiancă. În setul doi, la 3-0 pentru adversară, Emma a luat time-out medical, primind îngrijiri medicale la vestiare, de unde nu s-a mai întors. Pentru un moment asemănător, socotind că trişează, Tomljanovic i-a reproşat letonei Ostapenko faptul că se preface pentru a-i tăia ritmul adversarei, care conducea pe tabelă în acel moment. De această dată, australianca n-a mai făcut scandal nici în timpul jocului, nici la declaraţiile de după meci. ”E sport, se întâmplă”, a spus Ajla, la microfon.

Emma si-a asigurat deja un premiu de 162.000 de dolari pentru calificarea în optimi la Wimbledon, cu mult peste cei 39.558 de dolari câştigaţi înainte de competiţia londoneză. În plus, tenismena a făcut un salt de 163 de locuri, ajungând acum pe 175.

La 18 ani, Emma Răducanu, locul 338 WTA, a devenit cea mai tânără jucătoare din Marea Britanie care ajunge în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon, după ce a învins-o, sâmbătă, în turul al treilea, pe Sorana Cîrstea, locul 45 WTA, cu scorul de 6-3, 7-5.

Dacă ar fi câştigat meciul cu Tomljanovic, sporitva britanică îşi va asigura un premiu de 300.000 de lire sterline (350.000 de euro).

Chiar dacă a pierdut, scrie Daily Mail, Emma a fost lăudată de ducele şi ducesa de Cambridge, precum şi de Sir Andy Murray.
"Ea arată şi se comportă bine, este atractivă, multiculturală, de succes şi tânără" a caracterizat-o un expert în domeniu, citat de Daily Mail.

Tot pe tabloul feminin, numărul 1 WTA, australianca Ashleigh Barty a trecut de Barbora Krejcikova, scor 7-5, 6-3.

De asemenea, liderul ATP, sârbul Novak Djokovic n-a avut emoţii cu chilianul Cristian Garin, scor 6-2, 6-4, 6-2.

La masculin, Roger Federer s-a calificat, tot luni seară, în faţa italianului Lorenzo Sonego, scor 7-4, 6-4, 6-2. 

Roger Federer a devenit luni cel mai în vârstă jucător care a ajuns în sferturile de finală de la Wimbledon de la începutul Erei Open, în 1968. Federer, care va avea 40 de ani peste cinci săptămâni, este în această fază pentru a 18-a oară. "Am simţit că, după primul set, am reuşit să controlez lucrurile. Nu aş putea fi mai încântat să mă aflu în sferturi", a spus Federer.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici