Wozniacki a primit un wild card pentru Australian Open. Răducanu nevoită să joace în calificări

Organizatorii de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului 2024 au la dispoziţie câte 8 wild card-uri, la feminin şi masculin. Caroline Wozniacki, revenită în circuit în 2023 cu evoluţii bune, a primit o invitaţie pe tabloul principal al turneului feminin.

293 afișări
Imaginea articolului Wozniacki a primit un wild card pentru Australian Open. Răducanu nevoită să joace în calificări

Wozniacki a primit un wild card pentru Australian Open. Răducanu nevoită să joace în calificări

Wozniacki are amintiri foarte frumoase legate de Grand Slam-ul de la Melbourne, după ce a câştigat evenimentul în 2018. Ea nu a mai câştigat niciun alt Grand Slam, motiv pentru care acesta este atât de semnificativ pentru fostul număr unu mondial.

Australian Open 2024 va fi al doilea Grand Slam pe care îl va juca de la revenirea sa, după US Open 2023. Ea a revenit, spre surprinderea multora, nefiind o revenire pe care să o fi anunţat anterior.

Anunţul a venit brusc, iar la scurt timp după aceea, Wozniacki a uimit cu modul în care a performat. Din cauza poziţionării sale în clasament, Wozniacki ar fi putut intra pe tabloul principal doar cu un wild card.

Ea evită astfel soarta Emmei Răducanu, care va trebui probabil să joace în calificări pentru a-şi găsi locul pe tabloul principal. Wild-cardurile la Australian Open nu sunt distribuite cu largheţe, aşa că orice jucătoare care nu deţine un paşaport australian se poate declara norocoasă dacă va obţine unul.

Deocamdată, Wozniacki este singura jucătoare care a primit invitaţie şi care nu este australiancă de origine, ceea ce demonstrează şi mai mult acest lucru. Printre ceilalţi beneficiari se numără Kimberly Birrell, Olivia Gadecki, Taylah Preston, James Duckworth, Marc Polmans şi Adam Walton.

Revenirea va fi una emoţionantă pentru daneză nu numai pentru că a mai câştigat la Melbourne, dar şi pentru că s-a retras acolo în 2020.

„Am atât de multe amintiri minunate de la Melbourne şi, bineînţeles, câştigarea Openului Australiei este un punct culminant al carierei mele din toate timpurile. Melbourne este unul dintre oraşele mele preferate din lume şi abia aştept să îl revin cu familia şi copiii mei.”, a spus daneza la aflarea veştii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici