Zaharia: FC Rapid are datorii de 20.000 de euro la CS Rapid

Preşedintele CS Rapid, Mihai Zaharia, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că FC Rapid are o datorie de 20.000 de euro la clubul sportiv, reprezentând chiria Stadionului Giuleşti şi utilităţile, şi a adăugat că speră ca preşedintele CA, Constantin Toma, să rezolve situaţia cât mai repede.

46 afișări
Imaginea articolului Zaharia: FC Rapid are datorii de 20.000 de euro la CS Rapid

Preşedintele CS Rapid, Mihai Zaharia (Imagine: Mediafax Foto)

"FC Rapid are o întârziere de plată la chirie şi la utilităţi de câteva luni. Hai, o lună, două, dar chiar aşa, şapte? Nu pot să stau eu, club bugetar, să ţin în cârcă un club privat. Nu e normal. Datoria e în jur de 20.000 de euro. Păi FC Rapid primeşte 2,5 milioane de euro pe an din drepturile de televizare, jucând pe Giuleşti, şi să nu plătească 20.000? Să mă lase în ofsaid, aşa? Eu sunt într-o situaţie disperată. Normal că şi cei de deasupra mea de la minister gândesc despre mine ori că sunt tâmpit, şi mă dau afară, ori că am ceva legături prin spate cu ăştia de la clubul de fotbal. O să discut cu preşedintele Constantin Toma pentru că vreau să rezolve această situaţie", a spus oficialul clubului sportiv.

Zaharia susţine că a trimis la club mai multe adrese prin care solicită achitarea celor 20.000 de euro. "Eu le-am făcut o chirie dintr-asta, de rapidist, de 1.750 de euro pe lună, când ceilalţi pe la Steaua sau Progresul dau nu ştiu cât. Am înţeles că Progresul are chirie de 40.000 pe luna. Păi, e o diferenţă, nu? Iar utilităţile sunt utilităţi. Ca la restaurant, te pui la masă, plăteşti. Eu le-am dat peste 20 de adrese, de mesaje, să plătească, să fie la zero, dar nimic. Eu le doresc să ia Cupa şi campionatul, tot ce vor ei, dar să plătească şi datoriile astea mici. Le plătesc pe alea mari, dar astea mai mici ce fac cu ele? Ce înseamnă 20.000 pentru un club de fotbal? Nimic!", a explicat Mihai Zaharia.

Preşedintele CS Rapid a precizat că actul de închiriere a stadionului l-a semnat fostul director general al FC Rapid Constantin Zotta, dar că acum va discuta direct cu preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Rapid, Constantin Toma. El speră să găsească înţelegere, precizând că nu intenţionează să dea în judecată clubul de fotbal.

"Am avut o discuţie cu domnul Copos şi am înţeles de la dânsul că nu este implicat în chestiunea aceasta cu datoria privind chiria stadionului în niciun fel. Dânsul mi-a spus că nu mai este la FC Rapid şi îl înţeleg. Eu am făcut contractul cu domnul Zotta. Nici dânsul nu mai este, aşa că vreau ca domnul Toma, care este preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Rapid, să rezolve acest diferend şi clubul de fotbal să fie la zi cu plata utilităţilor şi chiriei. Nu am dat în judecată clubul, cum să fac aşa ceva? Eu sunt rapidist. Mai bine îmi dau demsia decât să dau în judecată Rapidul. Eu nu pot să fac rău Rapidului. Eu am păstorit şi echipa de fotbal, eu am transformat-o în UFC atunci când s-a desprins de CS", a afirmat oficialul CS Rapid.

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat, marţi, că nu are cunoştinţă de datoria pentru chiria stadionului pentru că din luna februarie a anului trecut nu s-a mai ocupat de gruparea giuleşteană. "Eu din luna februarie nu mai sunt implicat în niciun fel la club. Nu ştiu de nicio datorie pentru că nu am mai avut legătură cu ce se întâmplă la club. Eu nu m-am ocupat", a declarat, pentru MEDIAFAX, George Copos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici