Ziua care ar putea decide Turul Franţei. Pogacar şi Vingegaard, cursă în doi, în contratimpul de marţi

Turul Franţei se reia marţi cu proba de contratimp individual, una mult aşteptată, în care principalii combatanţi, Jonas Vingegaard şi Tadej Pogacar, nu vor rula roată la roată, în lupta pentru tricoul galben de lider.

500 afișări
Imaginea articolului Ziua care ar putea decide Turul Franţei. Pogacar şi Vingegaard, cursă în doi, în contratimpul de marţi

Ziua care ar putea decide Turul Franţei. Pogacar şi Vingegaard, cursă în doi, în contratimpul de marţi

Vingegaard, campionul în exerciţiu, îl conduce pe Pogacar, de două ori câştigător, cu 10 secunde, una dintre cele mai mici marje după două săptămâni de curse, după ce ambii ciclişti s-au ţinut aproape unul de celălalt în munţi, câştigând doar mici avantaje de timp, pe alocuri.

Pe căţărări, Vingegaard a fost umbra lui Pogacar în cea de-a doua săptămână, fiind lăsat în urmă doar pentru scurt timp pe Col de Joux Plane, iar cei doi au rulat împreună pe linia de sosire în cursa de duminică spre Saint Gervais.

Marţi, Vingegaard, ciclistul de la Jumbo-Visma, va porni la două minute după Pogacar pe un traseu de 22,4 km care include şi Coasta de Domancy (2,5 km la 9,4%), cu Mont Blanc, cel mai înalt munte din Europa, în fundal.

Este puţin probabil ca cei doi să termine cu acelaşi timp, iar Vingegaard este creditat cu şansa de a-şi extinde avansul în clasamentul general faţă de rivalul său de la UAE Team Emirates.

"Cred că va lua 27 de secunde", a declarat fostul ciclist al echipei Team Sky, Ian Boswell, pentru Reuters, într-o evaluare îndrăzneaţă.

"Jumbo-Visma are un echipament de contratimp mai bun, iar Pogacar este un rider cu instinct, fler. Nimic din toate acestea nu sunt necesare într-un contratimp. Vingegaard îşi va face doar treaba".

Anul trecut, în contratimpul final al Turului, Vingegaard l-a învins pe Pogacar cu nouă secunde pe 40,4 km.

Diferenţa în clasamentul general va fi totuşi limitată după etapa a 16-a de marţi, iar Turul se va decide probabil fie în etapa impresionantă de miercuri spre Courchevel, fie în penultima zi, într-o etapă foarte dificilă.

"Va fi o săptămână super grea", a declarat Pogacar într-o conferinţă de presă luni, în cea de-a doua zi de odihnă a cursei.

"Etapa de miercuri este cea mai grea din acest Tur, dar, în funcţie de ce vor dori să facă cicliştii, etapa a 20-a ar putea fi de fapt cea mai grea. Dacă mai avem nevoie să câştigăm timp, va trebui să atacăm devreme."

Pogacar a fost cel mai agresiv ciclist, deşi a învăţat să economisească ceva energie după ce a spus că anul trecut a făcut greşeli nereuşind să îşi controleze latura ofensivă.

"Am făcut câteva prostii anul trecut", a spus el.

Slovenul în vârstă de 24 de ani ar putea, totuşi, să fie nevoit să termine Turul în mod ofensiv, dacă pierde timp marţi.

"Este ca o luptă de box. Nu ştiu dacă se va ajunge la puncte, sau poate la un KO la final, dar în orice caz are apă la gură, asta e sigur", a declarat directorul Turului Franţei, Christian Prudhomme.

"Cred că poate fi şi un război psihologic, dar până la urmă toată lumea se concentrează pe ei înşişi, iar când îl văd pe Jonas, nu pare prea nervos", a spus Pogacar.

Pogacar şi-a rupt o încheietură a mâinii în luna aprilie, iar pregătirile sale pentru Tur au fost îngreunate, dar accidentarea a trecut în urmă, chiar dacă rămân unele întrebări cu privire la capacitatea sa de a menţine nivelul de performanţă pentru încă o săptămână.

"Încă mai simt puţină durere, dar picioarele sunt bune, asta este ceea ce contează şi nu cred că lipsa de curse (înainte de Tur) mai este o problemă", a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici