Ziua în care Lance Armstrong şi-a pierdut onoarea şi...premiile

  • Lance Armstrong a câştigat de şapte ori Turul Franţei şi o medalie olimpică
  • A fost deposedat de toate titlurile după ce a admis că s-a dopat
  • Ancheta care a dus la suspendarea lui a fost iniţiată de publicaţia L’Equipe
419 afișări
Imaginea articolului Ziua în care Lance Armstrong şi-a pierdut onoarea şi...premiile

SURSĂ TWITTER / @LANCEARMSTRONG

Lance Armstrong a fost un Michael Schumacher al ciclismului. A stabilit un record de Tururi ale Franţei câştigate, şapte. În Statele Unite ale Americii era privit ca un erou.

Din 1999 până în 2006, cea mai importantă competiţie ciclistă a lumii, Le Tour de France, era câştigată de un american. Lance Armostrong avea şi o poveste interesantă în spate, el învingând cancerul testicular.

Au existat mai multe suspiciuni, fiind o perioadă în care cicliştii dopaţi erau prinşi în fiecare an. Cotidianul francez L’Equipe a investigat, iar Uniunea Ciclistă Internaţională şi Agenţia Mondială Anti-Doping au demarat o anchetă.

Pe 13 ianuarie 2013, la Oprah Winfrey, Armstrong a admis că s-a dopat. Emisiunea, difuzată câteva zile mai târziu, a zguduit lumea sportivă. Ciclismul şi-a pierdut enorm din capitalul de încredere. Toate premiile câştigate de american între 1999 şi 2006 i-au fost retrase.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici