10 incidente OZN care sfidează orice explicaţie

Sondajele de opinie efectuate în mai toate ţările lumii arată că aproximativ jumătate din populaţia globului crede în existenţa OZN-urilor, şi asta în timp ce un procent de 5% dintre persoanele intervievate a avut parte de o întâlnire de gradul III. Evident, multe dintre apariţiile OZN s-au dovedit, de-a lungul timpului, simple fenomene naturale, produse de om sau falsuri. Şi totuşi, există încă o categorie de fenomene care sfidează, practic, orice explicaţie logică, şi sunt atât de frapante încât au devenit parte a folclorului urban. În cele ce urmează vă vom prezenta 10 dintre cele mai cunoscute astfel de fenomene a căror autenticitate este mai presus de orice bănuială.

368 afișări
Imaginea articolului 10 incidente OZN care sfidează orice explicaţie

10 incidente OZN care sfidează orice explicaţie (Imagine: www.descoperă.ro)

10. OZN-ul din Vestul Sălbatic - 1896

Nu mulţi ştiu faptul că primele rapoarte documentate cu privire la apariţia OZN-urilor datează de cel puţin un secol. Prima relatare de acest gen vine din anul 1896 şi, din câte se pare, bizarul eveniment s-a manifestat câteva luni bune înainte să dispară definitiv. Totul a început în California, în noiembrie 1896, cu o lumină neidentificată pe care sute de persoane au observat-o pe cer şi care se deplasa lent, împotriva vântului, atât ziua cât şi noaptea. O săptămână mai târziu, acelaşi fenomen a fost semnalat şi în San Francisco, iar până în luna decembrie a aceluiaşi an, sute de rapoarte cu privire la apariţia aceleiaşi lumini de origine necunoscută, care se îndrepta dinspre Pacific către continentul american, au fost înregistrate de autorităţile vremii.

Au urmat două luni în care niciun obiect zburător neidentificat nu a mai fost semnalat, şi asta până în luna martie a anului 1897, atunci când un obiect în forma unei ţigări a fost din nou observat pe aproape toată suprafaţa Statelor Unite ale Americii, din Nebraska până în Michigan şi din Minnesota până în Texas. Se estimează că de-a lungul celor câteva luni au fost înregistrate câteva mii de rapoarte ale martorilor oculari şi totuşi, nici până astăzi, nu s-a găsit o explicaţie plauzibilă a acelor fenomene. Scepticii au încercat să aducă în discuţie posibilitatea unei isterii în masă, sau chiar a unui prototip de avion terestru, creat cu ani buni înaintea celui al fraţilor Wright, dar aceste ipoteze par chiar mai fanteziste decât cea care susţine prezenţa unui OZN veritabil.

9. Voronezh, Rusia - 1989

Povestea extratereştrilor care au aterizat în parcul din centrul oraşului rusesc Voronezh ar putea să pară o ştire de senzaţie. În fond, a şi fost una, mai ales că toate agenţiile de presă ale lumii au preluat informaţia de la ITAR TASS, expunând pe larg subiectul în mass-media acelor ani. Însă faptul că au existat zeci de martori la acest fenomen cel puţin bizar şi, mai ales, că secretomania autorităţilor de la Moscova a fost ruptă tocmai de un atare eveniment, ridică orice umbră de îndoială de deasupra cazului de la Voronezh. Conform versiunii publicate de agenţia ITAR TASS, un obiect zburător neidentificat a aterizat în parcul central din orasul Voronezh, în data de 27 septembrie 1989, în jurul orei 18:30. Persoanele care au asistat la eveniment au declarat că înainte ca nava să fie vizibilă, pe cer a apărut o lumină pală, iar culoarea acesteia s-a intensificat, căpătând nuanţe de roşu în momentul în care s-a apropiat de pământ.

Mulţimea s-a strâns imediat în jurul obiectului care tocmai aterizase, la timp pentru a fi martora apariţiei unor fiinţe foarte înalte, cu costume argintii şi cizme în culoarea bronzului. Se pare că în acel moment, un băieţel a ţipat de frică, dar a fost suficient ca atenţia fiinţelor extraterestre să se îndrepte către el pentru a îngheţa de frică. Toată lumea a început să se agite, iar ţipetele de panică şi busculada creată au dus la dispariţia rapidă a humanoizilor. Între apariţia navei şi decolarea ei bruscă nu trecuseră mai mult de 5 minute.

Genrikh Silanov, şeful Laboratorului Geofizic din Voronezh a declarat pentru ITAR TASS că în urma cercetărilor întreprinse la faţa locului, au fost descoperite, în locul în care a aterizat nava, mai multe cavităţi precum şi două bucăţi de rocă. Materia a fost transportată de urgenţă la laboratoarele de la Moscova pentru a fi analizată. La prima vedere, rocile păreau nişte bucăţi de gresie de culoare roşie. Silanov avea să anunţe, într-o emisiune televizată, că urmează să fie efectuat un al doilea set de teste înainte de a trage concluzii pripite. Acela a fost şi momentul în care s-a pomenit pentru ultima dată despre fenomenul de la Voronezh. Ceea ce a urmat ţine numai şi numai de speculaţiile născute pe marginea acestui caz.

Citeşte mai multe despre incidentele OZN care sfidează orice explicaţie pe www.descoperă.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici