A înflorit planta cu cel mai urât miros din lume - FOTO

Planta cu cel mai urât miros din lume a înflorit, după 75 de ani. Aceasta se numeşte Titan Arum şi este denumită “planta cadavru” din cauza mirosului ei respingător.

478 afișări
Imaginea articolului A înflorit planta cu cel mai urât miros din lume - FOTO

A înflorit planta cu cel mai urât miros din lume (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Planta a înflorit în Vinerea Mare la Universitatea din Basel, Elveţia, iar botaniştii se aşteaptă ca floarea să rămână deschisă de Paşte, scrie dailymail.co.uk.

Titan Arum provine din pădurile tropicale din Sumatra şi are cel mai mare boboc din lume. Planta are dimensiunea de aproximativ 2,4 metri şi înfloreşte în medie odată la 100 de ani.

Este un punct de atracţie pentru botanişti şi colecţionarii de plante din lume datorită stilului său unic de înflorire. Plata produce petale în formă de umbrelă ce pot ajunge la un diametru de aproximativ 120 de centimetri.

Mirosul său distinctiv, de cadavru în descompunere, poate fi detectat de la o distanţă de jumătate milă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici