Această ţară va ELIMINA toate maşinile diesel. Şoferii dispuşi să-şi vândă vehiculele, vor primi sume consistente de bani

Maşinile diesel s-ar putea să devină amintire în Marea Britanie întrucât premierul Theresa May a solicitat autorităţilor să întocmească un plan prin care să se elimine de pe şosele maşinile diesel. Hotărârea va contibui la creşterea calităţii aerului din zonele urbane, conform BM.

6025 afișări
Imaginea articolului Această ţară va ELIMINA toate maşinile diesel. Şoferii dispuşi să-şi vândă vehiculele, vor primi sume consistente de bani

Această ţară va ELIMINA toate maşinile diesel. Şoferii dispuşi să-şi vândă vehiculele, vor primi sume consistente de bani (Imagini: California Highway Patrol)

Prim-ministrul britanic urmează să anunţe, pe 24 aprilie, o serie de subvenţii acordate celor care sunt de acord să renunţe la maşinile diesel. Aceştia ar urma să primească între 1.000 şi 2.000 de lire sterline, scriu cei de la Financial Times.

În februarie, Comisia Europeană a trimis guvernului britanic o ultimă avertizare cu privire la lipsa de reacţie faţă de depăşirea limitei de poluare în Londra şi alte 15 oraşe. Marea Britanie a fost una dintre cele 5 ţări ce au primit, în 2013, o astfel de avertizare; celelalte au fost Germania, Franţa, Italia şi Spania.

Ca urmare, guvernul a anunţat acordarea de subvenţii în valoare totală de 290 milioane de lire sterline pentru cei care vor să achiziţioneze maşini electrice sau hibrid.

DETALII SUPLIMENTARE, ÎN ARTICOLUL COMPLET DE PE BM.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici