Afecţiunile cardiace vor putea fi diagnosticate de cinci ori mai repede cu ajutorul unui scanner 3D

  • Scanner-ul perimte tratarea şi diagnosticarea mult mai rapidă a pacienţilor.
  • HeartFlow este capabil să arate într-o imagine 3D fluxul sanguin şi eventualele artere înfundate ale inimii.
  • Planul Serviciului Naţional de Sănătate este de a reduce numărul accidentelor vasculare cerebrale şi atacurile de cord.
501 afișări
Imaginea articolului Afecţiunile cardiace vor putea fi diagnosticate de cinci ori mai repede cu ajutorul unui scanner 3D

SURSĂ FOTO: HeartFlow.com

Un scanner care produce imagini 3D ale inimii va permite tratarea şi diagnostirea de cinci ori mai rapidă a persoanelor care suferă de boli cardiace, informează Daily Mail.

HeartFlow este capabil să transforme o scanare CT (Computer Tomograf) obişnuită a inimii într-o imagine 3D care arată fluxul sanguin a inimii şi eventuale artere înfundate. Bolile cardiace care pun viaţa oamenilor în pericol vor putea fi diagnosticate în doar 20 de minute. Totodată, aparatul va reduce timpul de la primul consult până la operaţie de la 31 de săptămâni la 7 săptămâni.

Scanner-ul a fost lansat luna trecută în Anglia, iar medicii speră ca aproximativ 35.000 de pacienţi cu afecţiuni cardiace să fie trataţi cu ajutorul acestui aparat.

Sursă FOTO: HeartFlow.com

Bolile cardiace şi circulatorii cauzează mai mult de un sfert (27%) din totalul deceselor din Anglia, ceea ce este egal cu aproximativ 133.000 decese pe an sau 370 pe zi.

„HeartFlow va ajuta zeci de mii de oameni pe an să primească un diagnostic şi tratament rapid şi, în cele din urmă, va salva vieţi. Se anticipează că aproximativ 100.000 de persoane care suferă de afecţiuni cardiace vor fi eligibile pentru o scanare în Anglia în următorii trei ani.”, a declarat Matt Whitty, director al departamentului de Inovaţii şi Ştiinţele naturii din cadrul NHS Anglia (Serviciului Naţional de Sănătate din Anglia).

NHS s-a angajat să adopte noi tehnologii şi să reducă numărul de atacuri de cord şi accidente vasculare cerebrale a 150.000 de persoane în următorul deceniu. 

 „Planul pe termen lung al Serviciului Naţional de Sănătate este de a reduce numărul accidentelor vasculare cerebrale, atacurile de cord şi alte boli cronice ale inimii, precum şi să se asigure că pacienţii ar beneficia de terapii şi tehnici de ultimă generaţie, iar HeartFlow este doar un exemplu.”, a declarat Stephen Powis, director medical la NHS Anglia.

„Prin îmbunătăţirea rapidă a ratei de diagnosticare şi tratare a celor care suferă de afecţiuni cardiace, vom reuşi să salvăm mii de vieti. Ne vom asigura ca NHS va fi capabil sa ofere controale de rutină chiar mai repede decat inainte de pandemie.”, a continuat acesta.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici