Americanii aplică prima amendă din istorie pentru gunoiul spaţial

Guvernul SUA a dat prima amendă din istorie unei companii pentru că a lăsat pe orbita Pământului deşeuri spaţiale.

2800 afișări
Imaginea articolului Americanii aplică prima amendă din istorie pentru gunoiul spaţial

Comisia Federală pentru Comunicaţii a amendat compania Dish Network cu 150.000 de dolari pentru că nu a mutat un satelit vechi suficient de departe de ceilalţi sateliţi în uz, potrivit BBC.

Compania şi-a recunoscut vina în ceea ce priveşte satelitul EchoStar-7 şi a fost de acord să remedieze problema.

Gunoiul spaţial este format din bucăţi de echipamente aflate pe orbita Pământului. Aceste componente, precum sateliţii vechi şi părţi ale unor navete spaţiale, nu mai sunt folosite şi riscă să intre în coliziune.

EchoStar-7 a fost lansat în 2002. Potrivit NASA, în prezent, pe orbită sunt peste 25.000 de resturi spaţiale care măsoară peste 10 cm lungime.

Şeful Nasa, Bill Nelson, a declarat în iulie pentru BBC că gunoiul spaţial reprezintă o „problemă majoră" şi că Staţia Spaţială Internaţională a trebuit să fie mutată din calea resturilor care treceau pe lângă ea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici