Anglia accelerează programele de vaccinare din cauza noii variante COVID

Autorităţile din Anglia au decis să devanseze startul programelor de vaccinare de toamnă împotriva gripei şi a COVID-19, ca măsură de precauţie, după identificarea variantei COVID BA.2.86, cu mutaţii puternice, potrivit Reuters.

2053 afișări
Imaginea articolului Anglia accelerează programele de vaccinare din cauza noii variante COVID

Oamenii de ştiinţă susţin că este puţin probabil ca BA.2.86, o ramificaţie a variantei Omicron, să provoace un val devastator, având în vedere apărarea imunitară acumulată la nivel mondial în urma vaccinării şi a infecţiilor anterioare.

„Există informaţii limitate disponibile în prezent despre BA.2.86, astfel încât impactul potenţial al acestei anumite variante este dificil de estimat... vom continua să monitorizăm BA.2.86 şi să sfătuim guvernul şi publicul pe măsură ce aflăm mai multe", a spus directorul executiv al Agenţiei britanice pentru securitate sanitară, Jenny Harries.

Cu toate acestea, ministerul britanic al Sănătăţii a declarat că programele anuale de vaccinare pentru grupurile în vârstă şi cu risc vor începe cu câteva săptămâni mai devreme decât era prevăzut.

„Pe măsură ce oamenii noştri de ştiinţă de talie mondială adună mai multe informaţii despre varianta BA.2.86, este logic să devansăm programul de vaccinare", a anunţat Maria Caulfield, prin intermediul unui comunicat.

Varianta a fost detectată pentru prima dată în Marea Britanie pe 18 august, iar vaccinările vor începe pe 11 septembrie, urmând ca rezidenţii căminelor de bătrâni şi persoanele cu cel mai mare risc să primească primele vaccinurile. Varianta a fost identificată pentru prima dată în Danemarca la 24 iulie şi ulterior s-a răspândit în alte ţări.

Anglia nu mai are restricţii privind coronavirusul din februarie 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici