Ascunde NASA detalii privind descoperirea a sute de planete asemănătoare Terrei?

Doar existenţa a şase noi exoplanete, aflate în afara sistemului nostru solar, a fost confirmată de către cercetătorii NASA, şi asta în ciuda vocilor care susţin că dintre cele 156.000 de stele analizate cu ajutorul telescopului spatial Kepler, peste 700 sunt exoplanete.

202 afișări
Imaginea articolului Ascunde NASA detalii privind descoperirea a sute de planete asemănătoare Terrei?

Ascunde NASA detalii privind descoperirea a sute de planete asemănătoare Terrei? (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Cei 28 de membri ai echipei Kepler sunt acuzaţi că ţin secrete detaliile privitoare la planetele identificate în afara sistemului solar - o decizie des întâlnită în rândul astronomilor, dar care stârneşte aprigi controverse.

Telescopul spaţial Kepler este destinat identificării planetelor asemănătoare Terrei, care orbitează în jurul unui Soare propriu, şi care, implicit, au şanse ridicate să susţină viaţa.

Citeşte mai multe despre descoperirea planetelor asemănătoare Pământului pe www.descopera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici