Atenţie în ce lună vrei să rămâi însărcinată! Şansele ca un copil să dezvolte alergii depind de anotimpul în care a fost conceput

Şansele ca un copil să dezvolte alergii depind de anotimpul în care acesta a fost conceput, astfel bebeluşii care au stat primele trei luni în pântecele mamei în timpul primăverii sunt predispuşi să fie alergici la anumite mâncăruri, potrivit unui studiu citat de The Independent.

152 afișări
Imaginea articolului Atenţie în ce lună vrei să rămâi însărcinată! Şansele ca un copil să dezvolte alergii depind de anotimpul în care a fost conceput

Atenţie în ce lună vrei să rămâi însărcinată! Şansele ca un copil să dezvolte alergii depind de anotimpul în care a fost conceput (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bebeluşii care prind primul trimestru de sarcină în timpul primăverii sunt predispuşi la a fi alergici la lapte sau ouă, spun experţii.

Aproximativ 11 la sută din copiii care în cea de-a 11-a săptămână de dezvoltare prind lunile aprilie sau mai ar putea fi alergici la mai multe feluri de mâncare, notează acelaşi studiu.

Spre deosebire de aceştia, numai şase la sută din copiii care se dezvoltă în primul trimestru iarna sunt predispuşi la alergii, însă aceştia pot dezvolta infecţii virale şi deficienţă de vitamina D.

Experţii spun că au stabilit deja o legătură între alergiile la polen şi mâncare şi anotimpul conceperii şi al dezvoltării primare a fătului.

Studiul a fost realizat de un grup de experţi din Finlanda şi a fost publicat în Jurnalul de Epidemologie şi Sănătate Comunitară şi a vizat un eşantion de aproape 6.000 de copiii, între aprilie 2001 şi martie 2006.

Dintre copiii acestui grup, 18 la sută au dezvoltat alergii la mâncare până la vârsta de patru ani.

Rezultatele studiului au arătat că, până la această vârstă, sensibilitatea la alergiile legate de mâncare variază în funcţie de luna naşterii. Astfel, cinci la sută dintre copiii alergici au fost născuţi în iunie sau iulie şi zece la sută în octombrie sau noiembrie.

Studii anterioare au arătat că bebeluşii născuţi toamna sau iarna sunt mai predispuşi la eczeme şi tuse.

De asemenea, experţii sunt de părere că feţii încep să producă anticorpi în cea ce-a 11-a săptămână de sarcină, iar anticorpii referitori la alergii se dezvoltă în aproximativ a 24-a săptămână.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici