Bărbaţii metrosexuali riscă afecţiuni severe ale spatelui din cauza genţilor de umăr

Bărbaţii metrosexuali riscă afecţiuni severe ale spatelui din cauza genţilor de umăr bărbăteşti şi a rucsacurilor, potrivit unui studiu realizat recent în Marea Britanie, informează dailymail.co.uk.

283 afișări
Imaginea articolului Bărbaţii metrosexuali riscă afecţiuni severe ale spatelui din cauza genţilor de umăr

Bărbaţii metrosexuali riscă afecţiuni severe ale spatelui din cauza genţilor de umăr

Fotbalistul David Beckham are o astfel de geantă, la fel şi actorul american Robert Downey Jr. şi modelul David Gandy. Considerate un accesoriu obligatoriu în moda masculină actuală, un model de geantă bărbătească, purtată pe un singur umăr, îi expune pe mulţi bărbaţi la riscul de declanşare a unor afecţiuni severe ale spatelui şi ale umărului.

Potrivit unui studiu realizat de British Chiropractic Association (BCA), bărbaţii transportă în genţile lor prea multe "lucruri obligatorii" în timpul călătoriilor pe care le întreprind.

Laptopuri, tablete electronice, telefoane inteligente, cărţi şi echipamente sportive sunt transportate tot mai des de bărbaţi în aceste genţi bărbăteşti, care nu mai sunt deloc acele obiecte care atrag ironiile celor din jur, ci sunt considerate accesorii funcţionale.

Însă această tendinţă "fashion" are anumite repercusiuni asupra stării de sănătate a bărbaţilor moderni, două treimi dintre aceştia acuzând dureri de spate şi de umăr.

Potrivit studiului BCA, greutatea medie a unei genţi bărbăteşti sau a unui rucsac a ajuns în prezent la 6,2 kilograme.

Această greutate transportată pe un singur umăr, pe o durată mare de timp, cum este cazul drumului până şi de la locul de muncă, poate conduce la apariţia unei senzaţii puternice de disconfort fizic pentru majoritatea oamenilor.

Potrivit studiului britanic, trei din cinci bărbaţi (60%) poartă zilnic pe umăr sau în spate astfel de genţi şi rucsacuri.

Experţii britanici oferă însă şi câteva sfaturi practice pentru a limita durerile provocate de aceste genţi: mutaţi geanta la intervale regulate pe celălalt umăr, cureaua acesteia trebuie să fie cât mai scurtă şi nu puneţi în geantă decât acele obiecte pe care le consideraţi de strictă necesitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici