"Bună. Numele meu este Stephen Hawking". Expoziţia care ne poartă în lumea omului de ştiinţă, prezentată chiar de el - VIDEO

O expoziţie în onoarea lui Stephen Hawking a fost deschisă la Muzeul de Ştiinţă din Londra, pentru a marca împlinirea vârstei de 70 de ani a omului de ştiinţă.

2172 afișări
Imaginea articolului "Bună. Numele meu este Stephen Hawking". Expoziţia care ne poartă în lumea omului de ştiinţă, prezentată chiar de el - VIDEO

"Bună. Numele meu este Stephen Hawking". Expoziţia care ne poartă în lumea omului de ştiinţă, prezentată chiar de el

Expoziţia include numeroase obiecte, documente şi fotografii din colecţia personală a profesorului, scrie dailymail.co.uk.

Printre obiectele expuse în muzeu se numără costumul purtat de Stephen Hawking în timpul zborului în spaţiu sau scenariul cu notiţe al apariţiei sale episodice în serialul "The Simpsons", în 1999.

Prezentarea expoziţiei este realizată chiar de omul de ştiinţă, prin intermediul unui videoclip cu imagini din viaţa sa. Pe fundalul imaginilor se poate auzi vocea profesorului: "Bună. Numele meu este Stephen Hawking. Sunt foarte încântat să vă introduc în expoziţia mea de la Muzeul de Ştiinţe".

Omul de ştiinţă spune că Muzeul de Ştiinţe este unul dintre locurile sale favorite, deoarece le prezintă oamenilor minunea şi extazul descoperirilor ştiinţifice.

"Vreau să împărtăşesc inspiraţia şi entuziasmul meu. Nimic nu se compară cu momentul în care descoperi ceva ce nimeni nu a mai ştiut înainte", spune Stephen Hawking.

"Am fost privilegiaţi să putem explora arhivele profesorului Hawking, descoperind schiţe ale scrierilor sale ştiinţifice şi materiale personale. Sperăm ca selecţia pe care am făcut-o va oferi o imagine unică a carierei celui mai cunoscut om de ştiinţă din lume", a declarat Alison Boyle, curator la Muzeul de Ştiinţe.

Atins de scleroză laterală amiotrofică, o maladie paralizantă cu care a fost diagnosticat pe când avea 22 de ani, profesorul se deplasează într-un scaun cu rotile şi comunică prin intermediul unui computer şi al unui sintetizator vocal.

Scleroza laterală amiotrofică - boala Lou Gehrig - se caracterizează printr-o pierdere progresivă a anumitor celule nervoase ale creierului şi măduvei spinării, denumite neuroni motori, ce comandă muşchii voluntari, care fac posibilă mişcarea. Boala este progresivă, invalidantă, fatală - mersul, vorbitul, mâncatul, înghiţitul şi alte funcţii fundamentale devenind mai dificile cu timpul. Cauzele maladiei sunt necunoscute, însă se ştie că circa 5-10% dintre bolnavi prezintă o formă moştenită a acesteia.

După diagnostic, medicii i-au spus că mai are doar câţiva ani de trăit, însă Stephen Hawking a reuşit să supravieţuiască peste 40 de ani şi a devenit un om de ştiinţă recunoscut la nivel internaţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici