Cafeaua reduce riscul de declanşare a maladiei Alzheimer

Cafeaua reduce riscul de declanşare a maladiei Alzheimer, potrivit cercetătorilor americani de la University of South Florida. Savanţii americani consideră că această băutură cu rol stimulant declanşează o reacţie chimică la nivelul creierului care previne distrugerile cauzate de această maladie incurabilă, cu efecte devastatoare.

931 afișări
Imaginea articolului Cafeaua reduce riscul de declanşare a maladiei Alzheimer

Cafeaua reduce riscul de declanşare a maladiei Alzheimer (Imagine: Shutterstock)

Autorii acestui studiu, realizat pe o durată de patru ani pe un eşantion de 124 de persoane în vârstă de peste 65 de ani, au descoperit că pacienţii care prezentau primele semne ale bolii beau doze zilnice de cafea cu 51% mai mici în comparaţie cu persoanele neafectate de maladia Alzheimer, informează mirror.co.uk.

"Acest studiu este primul din lume care afirmă că un consum de cafea este asociat cu o reducere a riscului de declanşare a maladiei Alzheimer", au spus autorii acestui studiu, publicat în revista Journal of Alzheimer's Disease.

Potrivit unor studii anterioare, cafeaua combate cu succes depresia la femei şi reduce cu 25% riscul de producere a accidentelor vasculare cerebrale.

Maladia Alzheimer, cea mai frecventă formă de demenţă întâlnită la persoanele în vârstă, se caracterizează printr-o acumulare de plăci beta-amiloide - un tip de proteine - în creier şi prin depuneri fibroase, formate de proteina tau în neuroni.

Boala provoacă pierderea progresivă şi ireversibilă a facultăţilor mintale. Maladia Alzheimer afectează aproape 36 de milioane de persoane pe plan mondial în anul 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici