Care sunt cele două căi de a ajunge la orgasmul feminin

Orgasmul feminin a fost dintotdeauna un mister pentru bărbaţi şi un motiv de frustrare pentru multe femei, însă un nou studiu îi ajută pe cercetători să-i descopere secretele.

12058 afișări
Imaginea articolului Care sunt cele două căi de a ajunge la orgasmul feminin

Care sunt cele două căi de a ajunge la orgasmul feminin (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Folosind scanere pentru a observa ce părţi ale creierului femeilor devin active în timpul actului sexual, cercetătorii au descoperit că există cel puţin două "căi ale plăcerii", scrie dailymail.co.uk.

Una dintre ele se activează atunci când femeia este singură şi are fantezii legate de sex, iar cealaltă atunci când este stimulată fizic de partenerul ei.

Aceste descoperiri sunt rezultatul a două studii. Primul, ai cărui subiecţi au fost femeile singure, a scanat creierul acestora în momentul atingerii orgasmului pentru a investiga rolul imaginaţiei şi controlul pe care îl au femeile asupra psihicului. Studiul a relevat activitate în peste 30 de părţi ale creierului , inclusiv cortexul prefrontal, o zonă care controlează luarea deciziilor, stăpânirea dorinţelor şi imaginaţia.

Cel de-al doilea studiu, care a fost realizat pe femei care aveau partener, a concluzionat că aceleaşi regiuni ale creierului au rămas inactive în timpul orgasmului. Acest lucru sugerează că o femeie atinge orgasmul alături de un partener în momentul în care "se lasă purtată de val". Incapacitatea femeilor de a face acest lucru duce la imposibilitatea de a avea orgasm.

"Nu cred că orgasmul opreşte conştiinţa, însă o schimbă. Atunci când oamenii sunt întrebaţi despre modul în care percep orgasmul, îl descriu ca pe o pierdere a controlului", a declarat unul dintre medicii care a participat la realizarea studiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici