Căsătoriile nefericite provoacă boli de inimă

Femeile nefericite în căsătorie prezintă riscuri mai mari de a suferi de hipertensiune arterială, precum şi de maladii cardiace, comparativ cu soţiile fericite, potrivit cercetătorilor americani.

93 afișări
Imaginea articolului Căsătoriile nefericite provoacă boli de inimă

Căsătoriile nefericite provoacă boli de inimă (Imagine: Mediafax Foto)

Cercetătorii americani de la University of Utah au chestionat peste 300 de cupluri căsătorite de peste 20 de ani. Fiecare dintre acestea a trebuit să răspundă unor întrebări legate de relaţia de cuplu, starea de spirit şi a efectuat teste de laborator.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că femeile nefericite în mariajul lor prezintă riscuri mai mari de depresie şi sindrom metabolic, ce grupează o serie de afecţiuni precum obezitate, hipertensiune arterială, un nivel crescut de colesterol şi de zahăr în sânge, care contribuie la aparţia maladiilor cardiace.

Cercetătorii americani au relevat, totodată, faptul că o căsătorie nefericită echivalează, în multe cazuri, cu o viaţă sedentară, crescând astfel riscurile de apariţie a sindromului metabolic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici