Ce avantaje ai dacă renunţi la ţigări, băutură şi dai burta jos

Viaţa noastră, în special perioada cuprinsă între 15 şi 30 de ani, este plină de obiceiuri proaste care, după o vreme, se vor resimţi în starea de sănătate. Dacă ne dorim ca, odată trecuţi de 30 de ani, speranţa noastră de viaţă să crească, atunci trebuie să renunţăm la aceste proaste obiceiuri, decizie care ne poate aduce multe beneficii.

121 afișări
Imaginea articolului Ce avantaje ai dacă renunţi la ţigări, băutură şi dai burta jos

Ce avantaje ai dacă renunţi la ţigări, băutură şi dai burta jos (Imagine: Shutterstock)

Fumatul.Cei care au început să fumeze din facultate, sau chiar mai devreme, încă din liceu, şi au ajuns la vârsta de 30-40 de ani trebuie să ştie că şi în acest moment nu este târziu să renunţe la ţigări. Studiile arată că cei care renunţă la fumat şi au vârsta cuprinsă între 30 şi 45 de ani vor simţi imediat beneficiile. Astfel, riscul de a suferi atacuri de cord, de hipertensiune sau boli cardiace este mult scăzut. Societatea Americană de Luptă Împotriva Cancerului a stabilit că la trei luni după ce renunţi la fumat funcţiile plămânilor şi circulaţia se îmbunătăţesc considerabil, iar după un an fără ţigări şansele de a te îmbolnăvi de inimă şi de a suferi boli coronariene scad cu 50 la sută.

Citeşte mai multe despre abuzul de alcool, tutun şi mâncarepe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici