Ce conţin în realitate hamburgerii, mierea şi iaurtul grecesc. Lucruri pe care trebuie să le ştii despre mâncare - VIDEO

Un videoclip care compilează informaţii despre diverse produse alimentare care nu sunt sănătoase arată ce conţine carnea tocată din hamburgeri şi cea din crenvurşti, precum şi de ce nu ar trebui să ne încredem prea mult în creveţi sau în cireşele conservate.

35397 afișări
Imaginea articolului Ce conţin în realitate hamburgerii, mierea şi iaurtul grecesc. Lucruri pe care trebuie să le ştii despre mâncare - VIDEO

Ce conţin în realitate hamburgerii, mierea şi iaurtul grecesc. Lucruri înspăimântătoare pe care trebuie să le ştii despre mâncare

Clipul, realizat de site-ul Buzzfeed, este bazat pe două articole ale aceleiaşi platforme care avertizează în privinţa celor mai consumate produse alimentare.

Hamburgerii

70 la sută din carnea tocată de pe piaţă conţine un produs din carne de vită procesat ("pink slime") îmbibat în amoniac. "Pink slime" constă într-un amestec de resturi de carne care mai demult erau considerate bune de consum doar ca mâncare pentru câini.

Puii crescuţi în ferme sunt hrăniţi cu arsenic pentru a avea carnea mai roz.

Crenvurştii din hotdogi

Aceştia conţin conţin resturi de carne, grăsime, amestec de cereale, alcătuit la rândul lui din firimituri de pâine, ovăz şi făină.

Mierea cumpărată din comerţ este, în majoritatea cazurilor, lipsită de polen, fiind bazată în principiu pe aditivi şi pe sirop de porumb.

Iaurtul grecesc

Popular şi în România, iaurtul grecesc se obţine printr-un proces care lasă în urmă milioane de kilograme de deşeuri.

Creveţii

Dintre toate zonele în care se consumă fructele de mare, Statele Unite, de exemplu, importă 86 la sută din cantitatea totală, dar doar o cantitate de 0,1 la sută din cea totală este verificată în privinţa contaminării chimice. În 2004, în urma unor controale aleatorii a 34 transporturi de creveţi, s-a descoperit că şase dintre acestea conţineau chimicale cancerigene.

Cireşele Maraschino

Conservate în zahăr şi folosite ca decoruri în cocktailuri şi produse de cofetărie şi gelaterie, cireşele Maraschino trec prin următorul proces: sunt decolorate, marinate în sirop de porumb şi apoi vopsite din nou în roşu.

în plus, brânza rasă din comerţ conţine fâşii de celuloză din lemn, pentru a evita lipirea fâşiilor la un loc.

BACALAUREAT 2013: Tot ceea ce trebuie să ştii despre examenul din acest an

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici