Ce mănânci de Paşte dacă eşti vegetarian

Eşti vegetarian şi mergi de Paşte la masă în familie. Bun, deci friptura de miel la cuptor, drobul sau sarmalele nu sunt pe lista ta. Am făcut o selcţie de bunătăţi vegetariene – extrem de săţioase şi sănătoase – care pot fi preparate uşor şi care pot concura cu brio bunătăţile tradiţionale de pe masa de Paşte.

893 afișări
Imaginea articolului Ce mănânci de Paşte dacă eşti vegetarian

Ce mănânci de Paşte dacă eşti vegetarian (Imagine: Lucian Alecu/ Mediafax Foto)

Salată cu tofu şi nuci

Poţi crea o salată de sezon (salată verde, spanac, rucola, ridichi, castraveţi, roşii) în care să pui câteva bucăţele de tofu şi să arunci şi o mână de nuci (sau migdale, caju, seminţe de dovleac). Puţin ulei vegetal ( de măslin, avocado sau nuci), un praf de turmeric şi câteva seminţe de cânepă pot completa perfect salata.

De ce este atât de grozavă?

Datorită ingredientelor preţioase, adevărate super-alimente ce nu ar trebui să lipsească de pe masa unui vegetarian. Tofu reprezintă o importantă sursă de proteine, zinc, fier şi conţine chiar o serie de acizi graşi care scad colesterolul, precum omega-3. De asemenea oferă mai mult de 100 de miligrame de calciu/ jumătate de porţie. Aceeaşi cantitate de tofu îmbogăţit cu calciu îţi va oferi până la 350 mg (aproximativ o treime din necesarul zilnic), plus aproximativ 30% din doza zilnică recomandată de vitamina D, ceea ce ajută corpul să absoarbă calciul.

Nucile sunt o sursă bogată de proteine şi totodată o gustare sănătoasă. În plus, nucile, alunele, migdalele, caju, nucile pecan, nucile de Macadamia şi nucile de Brazilia sunt bogate în zinc, vitamina E şi acizi graşi omega-3. Studiile recente arată că deşi nucile sunt bogate în calorii, consumul lor nu duce la creşterea în greutate. De fapt, oamenii care consumă diete bogate în nuci tind să cântărească mai puţin decât cei care nu fac acest lucru, afirmă cercetatorii de la Universitatea Loma Linda şi Universitatea Purdue. Alunele pot ajuta chiar la pierderea în greutate.

Salată de alge

Pentru a te împrieteni cu gustul algelor, poţi începe prin a lua salate de alge de la restaurantele chinezeşti. Dacă le consumi deja constant, poţi să îţi prepari singură o salată de alge delicioase cu puţin oţet balsamic, sos de soia şi morcov ras.
De ce alge? Pe lângă faptul că reprezintă o importantă sursă de fier şi fitonutrienţi, multe dintre acestea, cum ar fi alaria, dulse, varec, nori, spirulina şi agarul, sunt surse bune de minerale, inclusiv magneziu, calciu, iod, fier şi crom, precum şi vitaminele A, C, E şi multe dintre vitaminele B. Algele n-ar trebui să lipsească din alimentaţia vegetariană!

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici