HARTA fumătorilor din întreaga lume. Unde se situează România

Date de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că majoritatea fumătorilor din întreaga lume sunt bărbaţi, în proporţie de 40%, în timp ce doar 9% din femeile de pe glob sunt fumătoare.

4495 afișări
Imaginea articolului HARTA fumătorilor din întreaga lume. Unde se situează România

Harta fumătorilor din Europa. Unde se situează România (Imagine: Hepta/ Mediafax Arhiva Foto)

Printre naţiunile cu cei mai mulţi bărbaţi fumători adulţi se numără Rusia cu 59%, China cu 47%, Iordania cu 70% şi Indonezia cu o imensă majoritate de 76%, informează The Independent.

România are un procent de 36.9%, apropiată ca situaţie de Polonia cu 32,4%, Croaţia şi Cehia, cu procente peste 35%. Datele relevă situaţia din 2015. Printre fumătorii înrăiţi ai Europei se numără Grecia 52% şi Serbia 43%.

Potrivit OMS, fumatul cauzează moartea a 600.000 de persoane anual în toată lumea, la un miliard de fumători în 2015. 

Chiar dacă raportul are lacune în a prezenta situaţia din mai multe ţări din Africa, arată totuşi o situaţie a ţărilor cu cea mai mare prevalenţă a fumatului. 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici