Ce va dezvălui telescopul spaţial James Webb pe 12 iulie?

NASA a confirmat că telescopul spaţial va dezvălui fotografii cu cinci obiecte cosmice.

4782 afișări
Imaginea articolului Ce va dezvălui telescopul spaţial James Webb pe 12 iulie?

NASA - Fotografii vechi realizate de telescopul spaţial Hubble cu Nebuloasa Carina, Nebuloasa Inelului Sudic şi Cvintetul lui Stephan

  • Nebuloasa Carina - una dintre cele mai mari şi strălucitoare nebuloase,  aflată la 7600 ani lumină depărtare, poziţionată la sud de constelaţia Carina. 
  • WASP-96b - o planetă gigantică aflată într-un alt sistem solar, alcătuită din gaz, aflată la 1150 ani lumină de Terra şi care îşi orbitează propria stea în 3,4 zile. Are jumătate din masa planetei Jupiter şi a fost descoperită în 2014. 
  • Nebuloasa Inelului Sudic - nori de gaz care înconjoară o stea moartă, aflată la 2000 ani lumină de Terra.
  • Cvintetul lui Stephan - un grup de galaxii aflat la 290 milioane de ani lumină, localizată în constelaţia Pegas. 
  • SMACS 0723: un grup extrem de îndepărtat şi intrinsec de galaxii antice, fotografiate cu lentile gravitaţionale.

„Vom avea un pachet de imagini color”, a anunţat Klaus Pontoppidan, om de ştiinţă al proiectului Webb, de la Space Telescope Science Institute.

„Fiecare dintre ele va dezvălui aspecte diferite ale Universului fotografiat cu infraroşu, cu detalii şi sensibilitate fără precedent”, transmite omul de ştiinţă pentru Forbes.

Când şi unde vor fi publicate primele imagini de la telescopul Webb?

Primele imagini color vor fi publicate marţi, 12 iulie 2022, şi vor fi transmise în direct pe canalul NASA TV de pe YouTube, Twitch şi Daily Motion, dar şi pe paginile NASA de pe Twitter , Facebook şi Instagram. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici