Ce se ascunde în mâncarea „light”? Cum să citim etichetele produselor?

"Light" nu echivalează neapărat cu mai puţine calorii, avertizează specialiştii în nutriţie. Dr. Mihaela Bilic spune că cele două categorii de substanţe nutritive care vizează termenul de "light" sunt glucidele, adică zahărul, şi lipidele, adică grăsimea, arată "Gândul".

36 afișări
Imaginea articolului Ce se ascunde în mâncarea „light”? Cum să citim etichetele produselor?

Ce se ascunde în mâncarea „light”? Cum să citim etichetele produselor? (Imagine: Gândul)

"Există alimente în care cele două substanţe există concomitent, de aceea prima regulă atunci când cumpărăm un produs pe care scrie «light» este să citim eticheta", spune nutriţionistul Bilic. De cele mai multe ori, cădem în capcana de a mânca liniştiţi un iaurt cu fructe, al cărui conţinut de grăsimi este de 0 la sută, dar al cărui aport caloric este de 90 de kilocalorii pe suta de grame. "Astfel, un iaurt ajunge să aibă acelaşi conţinut caloric ca o îngheţată, iar acest lucru se întâmplă din cauza zahărului", spune dr. Bilic.

Citeşte mai multe despre mâncarea "light" pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici