Ce substanţe consumi zilnic şi dau cea mai puternică dependenţă

Clasificarea a fost realizată în funcţie de rezultatele obţinute în urma efecturării unui studiu complex, iniţiat în anul 2007, relatează Descoperă.

2366 afișări
Imaginea articolului Ce substanţe consumi zilnic şi dau cea mai puternică dependenţă

Care sunt substanţele care dau cea mai puternică dependenţă

Potrivit Descoperă, cercetătorii au opinii diferite în ceea ce priveşte numirea unei substanţe care provoacă cea mai puternică dependenţă.

Barbituricele

Sunt substanţe folosite în mod normal pentru tratarea anxietăţii şi a insomniei. Barbituricele interferează cu semnalele neuronale, provocând întreruperea activităţii anumitor regiuni ale creierului. Consumat în doze mici, sedativul provoacă o stare de euforie, însă dacă este întrebuinţat în mod excesiv, el poate duce la declanşarea stopului respirator.

Nicotina

Este principala substanţă din compoziţia tutunului care cauzează dependenţă. În momentul în care cineva fumează o ţigară, nicotina este absorbită rapid în plămâni, de unde ajunge, mai apoi, prin vasele sangvine, în creier.

Alcoolul

Alcoolul produce efecte multiple asupra creierului. Cel mai important dintre acestea este creşterea nivelului de dopamină, care poate atinge valori mai mari de până la 360%. Se estimează că 22 de procente dintre persoanele care au consumat alcool cel puţin o dată în viaţă au devenit dependenţi.

Citeşte continuarea pe Descoperă

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici