Ce sunete scot planetele Sistemului Solar? De la trosnetul încins mercurian la vâjâitul abisului neptunian

Sistemul nostru solar nu este tăcut. Când îl asculţi, este o adevărată simfonie de zgomote planetare şi heliu scârţâit, transmite publicaţia ClassicFM.

3373 afișări
Imaginea articolului Ce sunete scot planetele Sistemului Solar? De la trosnetul încins mercurian la vâjâitul abisului neptunian

Lsmpascal, Wikipedia Commons

În cea mai recentă misiune pe Marte efectuată de roverul Perseverance de la NASA,  care a aterizat în siguranţă pe Planeta Roşie după o călătorie de aproape şapte luni, a filmat terenul plat şi stâncos al craterului Jezero.

Privind prima imagine  pe care a transmis-o înapoi pe Pământ, peisajul marţian sterp pare să ne dea senzaţia de lume pustie şi liniştită.

Dar nu este cazul.

NASA a captat anterior sunetele nepământene ale sistemului solar, prin emisii radio pe care oamenii de ştiinţă le-au transformat în unde sonore.

Puteţi asculta undele înfricoşătoare de plasmă solară, burduful puternic al lui Jupiter, urletul în rafale de pe suprafaţa lui Marte şi zgomotele lui Saturn care au fost descrise de utilizatorii de pe YouTube drept „strigătele damnaţilor din iad” sau ca sunetele de motor ale unei farfurii zburătoare dintr-un film SF lansat în anii 1950. 

Acum, NASA speră să capteze mai multe înregistrări de pe Marte datorită roverului Perseverance, transmite ClassicFM

Mai jos puteţi asculta emisiile radio ale planetelor Sistemului Solar şi să citiţi reacţiile comentatorilor care le-au ascultat. 

 

Mercur  - "Încins ca un cazan" 

Venus - "Înfricoşător şi bizar. Nu e de mirare că Venus este considerată a fi sora geamănă cea rea a Pământului"

 

Terra -  "Pot să-mi aud casa, planeta mea"

 

Marte -  "Sună ca şi cum ai fi pe un câmp de luptă, după un război. Doar stând acolo, fără emoţie. Doar stând acolo, auzind vântul suflând şi toate cadavrele de lângă tine. De parcă ai fi ultimul rămas pe pământ"

 

Jupiter - "Parcă aştept trenul la staţia de metrou interdimensională"

 

Saturn - "Se aude de parcă zeul Cronos strigă în Tartar de durere"

 

Uranus - "Parcă aşa sună cum se simte singurătatea şi depresia"

 

Neptun -"Aud infinitul, eternitatea, frigul, golul, singurătatea şi liniştea din abisul infinit şi întunecat al spaţiului. Este terifiant"

 

Pluto (planetă pitică) -  "Pluto.... lumea subterană, Infernul.... frigul celei mai adânci fântâni a soarelui nostru binecuvântat... ea ne cântă de eoni.... iar cântecul planetei este frumos"

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici