Ce vârstă are Luna cu adevărat? Oamenii de ştiinţă au făcut o descoperire care ar putea rescrie cărţile de astronomie

Luna ar putea fi „cu 40 de milioane de ani mai veche decât se credea anterior”, spun cercetătorii care au studiat praful lunar colectat pe durata misiunii Apollo 17.

1275 afișări
Imaginea articolului Ce vârstă are Luna cu adevărat? Oamenii de ştiinţă au făcut o descoperire care ar putea rescrie cărţile de astronomie

NASA

Cercetătorii au descoperit că luna este cu 40 de milioane de ani mai veche decât se credea, folosind o tehnică numită tomografie cu sondă atomică pentru a analiza cristalele din praful lunar adus de misiunea Apollo 17.

Aceste cristale s-au format în timpul răcirii oceanului de magmă lunară, care a rezultat dintr-un impact uriaş între Pământ şi un corp de mărimea lui Marte.

Vârsta minimă a lunii este estimată la 4,46 miliarde de ani după studiul care aruncă o nouă lumină asupra originii satelitului nostru natural şi a istoriei sale geologice, potrivit The Guardian

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici